Home » Când, unde, cum » 4 cele mai periculoase locuri de pe planetă pentru femei. Motivul pentru care e de evitat aceste destinații

4 cele mai periculoase locuri de pe planetă pentru femei. Motivul pentru care e de evitat aceste destinații

Cojocaru Cristian / 09.02.2022, 11:14
4 cele mai periculoase locuri de pe planetă pentru femei. Motivul pentru care e de evitat aceste destinații

Egalitatea dintre sexe este un drept fundamental al oamenilor și o bază necesară pentru o lume pașnică și prosperă. În timp ce unele state oferă cele mai bune oportunități pentru ambele sexe, există și țări mai prost cotate, în funcție de violențele care au loc acolo și de diferențele evidente dintre sexe. Haideți să vedem care sunt cele mai periculoase locuri de pe planetă pentru femei și de ce trebuie evitate aceste destinații.

Cele mai periculoase locuri de pe planetă pentru femei

Nicio țară nu are totul când vine vorba de egalitatea dintre femei și bărbați, însă unele locuri sunt mai bune decât altele pentru a fi femeie. Cu toate acestea, care sunt cele mai periculoase locuri pentru femeie de pe Glob? Ei bine, veți afla acest lucru în rândurile de mai jos. Iată țările în care reprezentatele sexului frumos nu se simt în siguranță.

Afganistan

Thomson Reuters Foundation a evaluat riscurile la care sunt supuse mamele, soțiile și fiicele bărbaților. Așadar, în anul 2011, Afganistanul a fost desemnat cel mai neprietenos stat din lume cu femeile. Se pare că motivele pentru care această țara a fost evaluat atât de prost erau sărăcia, violențele militare și accesul restrâns la servicii de sănătate.

Ulterior, în 2017, rezultatele obținute de Afganistan au fost similare. În 2021 au fost evaluate mai multe țări din acest punct de vedere, iar femeile afgane au avut cel mai scăzut nivel de educație. În ceea ce privește nivelul de angajare al femeilor din Afganistan, doar un procent de 19,2% dintre ele lucrează, iar doar 10% dețin și utilizează un telefon mobil. În plus, după ce talibanii au preluat puterea, în 2021, femeile au fost înlăturate din funcțiile publice.

Cele mai periculoase locuri pentru femei – Siria

Ne putem aștepta ca o țară răvășită de război civil să fie printre primele în acest clasament. Femeile din Siria sunt extrem de afectate de violența domestică și de abuzuri. Accesul la îngrijire medicală este aproape inexistent, iar numai un procent de 13,5% dintre siriene au un loc de muncă. Deși violențele s-au atenuat în 2017, în Siria, viața femeilor de aici nu s-a îmbunătățit prea mult și încă se mai practică căsătoriile cu minore.

Cele mai periculoase locuri din lume pentru femei
Cele mai periculoase locuri din lume pentru femei

Yemen

După cum arată un raport realizat în 2020, Yemenul este țara cu cele mai mari diferențe între sexe. Potrivit clickpentrufemei.ro, aici oportunitățile pentru reprezentantele sexului frumos sunt minime. Se pare că în Yemen femeile câștigă doar 20% din ce câștigă un bărbat. Mai multe de atât, doar o treime dintre ele au studii, iar în parlament nu există niciuna.

Până chiar și rata de violență fizică împotriva lor este extrem de mare, adică de 67%. Pe lângă toate acestea, este foarte periculos pentru o femeie să circule neînsoțită, ele fiind adesea agresate fizic de către autorități.

Pakistan

În zonele din Pakistan unde au loc conflicte, femeile sunt victime ale violenței domestice, dar și a celei organizate. În urmă cu aproape un an de zile, Pakistanul nu oferea oportunități materiale femeilor, ba din contră, apărea ca țara care le discrimina cel mai mult. Aici doar 10% dintre reprezentatele sexului frumos sunt angajate, în zonele defavorizate, iar multe dintre acestea nu sunt plătite pentru munca prestată.