Home » Când, unde, cum » 5 predicții incredibile făcute de Stephen Hawking. Care dintre ele s-au adeverit și cine ar putea distruge planeta în viitor

5 predicții incredibile făcute de Stephen Hawking. Care dintre ele s-au adeverit și cine ar putea distruge planeta în viitor

Alexandru Cazacu / 14.04.2022, 11:12
5 predicții incredibile făcute de Stephen Hawking. Care dintre ele s-au adeverit și cine ar putea distruge planeta în viitor

Stephen William Hawking s-a născut la data de 8 ianuarie 1842 și a trecut în neființă pe 14 martie 2018. El a fost unul dintre cei mai importanți oameni de știință din toate timpurile. Pe lângă descoperirile extrem de importante din timpul vieții sale, Hawking a emis și câteva avertismente. În continuare ți-am pregătit o listă cu câteva predicții incredibile făcute de Stephen Hawking. Hai să vedem care dintre ele s-au adeverit și cum ar putea fi distrus Pământul în viitor.

Predicții incredibile făcute de Stephen Hawking

După cum spuneam, pe parcursul vieții sale, Stephen Hawking a făcut mai multe predicții cu privire la viitorul omenirii, iar unele dintre acestea s-au adeverit. Haideți să vedem ce avertismente a emis unul dintre cei mai importanți cercetători din toate timpurile și ce spunea despre îmbunătățirea omenirii.

Predicțiile lui Stephen Hawking despre ascensiunea calculatoarelor

Hawking susținea că, datorită ingineriei genetice vom putea să îmbunătățim ADN-ul uman. Cu toate acestea, cercetătorul explica că acesta va fi un proces lent, deoarece va fi necesar să așteptăm aproape două decenii pentru a observa primele efecte ale modificărilor aduse codului genetic. În schimb, computerele își dublează viteza și memoria la fiecare 18 luni. În opinia lui Hawking, există pericolul ca acestea să dezvolte o inteligență proprie și să preia controlul.

„Teama mea este că inteligența artificială ar putea înlocui complet oamenii. Dacă acum dezvoltăm viruși de calculator, cineva din viitor ar putea dezvolta o inteligență artificială care va avea capacitatea de a se replica singură. Va fi o formă de viață superioară ființelor umane”, spunea Stephen Hawking.

5 predicții incredibile făcute de Stephen Hawking
Predicții incredibile făcute de Stephen Hawking

Stephen Hawking despre dispariția oamenilor din cauza unui virus

În 2020, autoritățile din lumea întreagă au fost luate prin surprindere de pandemia de coronavirus, iar timpul de reacție la noul virus a fost foarte lent. Ei bine, în 2001, Stephen Hawking argumenta opinia sa cu privire la dispariția omenirii din cauza unui virus.

În cadrul unui interviu, Hawiking spunea că, cel mai probabil, rasa umană va dispărea înainte de finele mileniului curent din cauza unui virus. La vremea respectivă, cercetătorul se declara preocupat de armele biologice.

„Pericolul este că putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umană până la sfârșitul acestui mileniu, singura soluție fiind colonizarea spațiului cosmic”, spunea omul de știință.

Ce spunea Hawking despre armele nucleare

La un moment dat, fizicianul teoretician spunea că cea mai grea problemă cu care ne confruntăm este reprezentată de instinctele noastre agresive. Hawking explica atunci că, în cazul oamenilor primitivi, acestea erau necesare pentru supraviețuire, însă acum omenirea deține arme nucleare și nu ne putem aștepta ca evoluția să ne scape de instinctele agresive.

Călătoria în timp

Același Stephen Hawking explica faptul că, deși în viitor ar putea apărea noi teorii sau legi ale Universului, nu se crede că va fi posibilă călătoria în timp. El spunea că dacă acest lucru ar fi posibil, chiar acum am fi invadați de turiști din viitor.

Cum putem scăpa de autodistrugere

Omul de știință mai spunea că, din cauza lăcomiei și a prostiei, riscăm să ne autodistrugem. Pământul fiind o planetă mică și suprapopulată, dacă reușim să supraviețuim, în următoarele secole vom fi nevoiți să ne extindem în spațiu. Conform lui Hawking, în acest gel, un posibil cataclism nu va putea extermina omenirea.