Home » Când, unde, cum » 8 lucruri esențiale de știut, dacă ajungi în vizorul hackerilor. Te pot ataca având doar numărul tău de telefon

8 lucruri esențiale de știut, dacă ajungi în vizorul hackerilor. Te pot ataca având doar numărul tău de telefon

Alexandru Cazacu / 08.05.2022, 16:34
8 lucruri esențiale de știut, dacă ajungi în vizorul hackerilor. Te pot ataca având doar numărul tău de telefon

În lumea de astăzi, este extrem de ușor pentru hackeri să-ți facă ravagii în viața privată, utilizând doar numărul tău de telefon mobil. Așadar, pentru a putea fi sigur că informațiile tale personale sunt în siguranță, trebuie să știi cum să te ferești de atacurile periculoase. Află în continuare ce pot face acești infractori cu telefonul tău. Iată câteva lucruri esențiale de știut, dacă ajungi în vizorul hackerilor.

Lucruri esențiale de știut, dacă ajungi în vizorul hackerilor

În ultimii ani, atacurile cibernetice au crescut semnificativ. În acest context, pentru a te putea proteja de eventualele atacuri, este recomandat să te gândești bine înainte de a-ți face public numărul de telefon. În caz că nu știai, hackerii pot comite o mulțime de infracțiuni cu numărul tău de telefon. Tocmai din această cauză este foarte importantă să îți protejezi informațiile personale.

În primul rând, este foarte important să te asiguri că parolele tale sunt puternice și că ai activată autentificarea în mai mulți pași. Pe lângă toate acestea, nu este indicat să accesezi link-urile suspecte.

O practică frecvent folosită de hackeri este contactarea furnizorului de telefonie mobilă. Astfel, acești infractori vor încerca să îți fure identitatea și să se conecteze la adresa ta de e-mail. De aici vor putea avea acces la multe informații. Chiar dacă nu au parola, o pot descoperi cu ajutorul telefonului mobil. După ce au reușit să intre în contul tău, nu le va fi foarte greu să obțină acces și la alte conturi, cum ar fi cel bancar.

Lucruri esențiale de știut, dacă ajungi în vizorul hackerilor. Te pot ataca având doar numărul tău de telefon
Lucruri esențiale de știut, dacă ajungi în vizorul hackerilor. Te pot ataca având doar numărul tău de telefon

Cum mai pot folosi hackerii numărul tău de telefon

De asemenea, hackerii pot suna pe numărul tău de telefon, de pe un număr similar cu cel pe care îl apelezi cel mai des. Există unele site-uri și aplicații care le permit acestora să introducă un număr de telefon la alegere și să efectueze apeluri, pretinzând că sunt angajații unor bănci. În acest fel, infractorii vor încerca să te atragă în capcană și să obțină de la tine informații în legătură cu cardul tău de credit.

În plus, îți pot trimite prin SMS link-uri periculoase. Ei bine, accesând aceste site-uri îți poți virusa dispozitivul, iar astfel hackerii pot avea acces la datele tale personale.

Ce trebuie să faci dacă ești vizat de hackeri

În cazul în care un hacker obține numărul tău de telefon sau dacă ți se pare ceva în neregulă din acest punct de vedere, este indicat să anunți imediat operatorul de telefonie mobilă. Astfel poți solicita blocarea numărului, iar hackerii nu se vor putea folosi de el.

Dacă telefonul ți-a fost furat anunță oamenii legii și contactează persoanele apropiate pentru a le avertiză în acest sens.

De asemenea, dacă ești în vizorul hackerilor, actualizează-ți toate informațiile de contact pe conturile pe care le deții.

Trebuie să menționăm și faptul că, deși mulți furnizori de telefonie au unele caracteristici de securitate pentru a împiedica escrocii, dacă persoana respectivă are numărul tău de telefon, este posibil să găsească suficiente informații despre pentru a trece peste întrebările de securitate.