Home » Când, unde, cum » Cine a fost bunicul lui Putin. Legătura nebănuită cu Lenin și Stalin. Mărturisirea făcută chiar de președintele Rusiei

Cine a fost bunicul lui Putin. Legătura nebănuită cu Lenin și Stalin. Mărturisirea făcută chiar de președintele Rusiei

Alexandru Cazacu / 01.03.2022, 13:28
Cine a fost bunicul lui Putin. Legătura nebănuită cu Lenin și Stalin. Mărturisirea făcută chiar de președintele Rusiei

Acum este liderul uneia dintre cele mai mari puteri militare de pe Glob, însă nu mulți știu că în viața lui Vladimir Putin nu a fost doar lapte și miere. El a fost botezat în secret, iar când era bebeluș a trăit într-un bloc plin de șobolani. În plus, se pare că bunicul lui Putin a avut unele legături cu Lenin și Stalin. Chiar liderul de la Kremlin a făcut aceste mărturisiri.

Cine a fost bunicul lui Putin. Legătura nebănuită cu Lenin și Stalin

În cadrul unui documentar, în urmă cu câțiva ani de zile, Vladimir Putin susținea că bunicul său din partea tatălui a lucrat ca bucătar atât pentru Lenin, cât și pentru Stalin.

După cum spunea chiar președintele Rusiei în documentarul de 2 ore intitulat „Putin”, Spiridon Putin (bunicul său) era un membru foarte apreciat al personalului lui Stalin.

„El a fost bucătarul lui Lenin, și apoi al lui Stalin, la o dacea din zona Moscovei”, a spus Vladimir Putin în documentarul menționat, potrivit Agerpres.

Realizatorul interviului a fost Andrey Kondrashov, iar potrivit acestuia, bunicul actualului lider de la Moscova a continuat să gătească pentru elita sovietică până în 1965, pe când avea vârsta de 86 de ani. Chiar și Dimitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului de la acea vreme a confirmat informația.

Cine a fost bunicul lui Putin și ce legătură a avut cu Lenin și cu Stalin
Cine a fost bunicul lui Putin și ce legătură a avut cu Lenin și cu Stalin

Anii tinereții a lui Vladimir Putin

Se pare că Vladimir Putin a fost botezat în secret de către mama sa, deoarece tatăl său era membru de partid. Pe vremea când era bebeluș, în apartamentul sărăcăcios al părinților lui Putin nu exista cadă, bucătărie sau calorifere.

Un vecin care obișnuia să mai treacă pe la ei a dezvăluit presei în urmă cu mai mulți ani că familia actualului lider de la Kremlin nu o ducea prea bine. Se pare că singurul care era mai important era bunicul său care, după cum spuneam a fost bucătarul lui Lenin și Stalin.

Pe vremea când era doar un puștan, Volodea (Vladimir Putin) umbla cât e ziua de lungă pe străzile din cartier. Chiar a și recunoscut la un moment dat că nu îi plăcea algebra și prefera să mai piardă vremea, cântând la chitară. De fapt, conform Mediafax, era golan.

Vladimir Putin a fost inițial refuzat de KGB

Încă de la o vârstă fragedă, Volodea citea cărți cu spioni și era fascinat de filmele de spionaj. Cel mai probabil, acesta a fost și motivul pentru care la 16 ani a mers să se angajeze la KGB. Ei bine, neavând studiile necesare, tânărul Vladimir a fost refuzat.

Ulterior, el a urmat cursurile facultății de drept, iar într-o bună zi a fost sunat de KGB-iști. Și uite așa, Vladimir s-a făcut nevăzut pentru o perioadă de 5 ani de zile. Deși nu participa la misiuni în afara Leningradului, el se consola la școala de spionaj a lui Iuri Andropov. Se spune că la marile întâlniri ale KGB, Putin venea îmbrăcat la costum cu vestă și era foarte rigid și rece.