Home » Când, unde, cum » Cum ghiceau oamenii viitorul în secolele trecute. 6 metode stranii

Cum ghiceau oamenii viitorul în secolele trecute. 6 metode stranii

Alexandru Cazacu / 08.04.2022, 17:42
Cum ghiceau oamenii viitorul în secolele trecute. 6 metode stranii

Oamenii au încercat să afle ce le rezervă viitorul încă din cele mai vechi timpuri. De-a lungul istoriei, mulți au fost curioși să afle ce vremuri vor veni, iar astfel s-a ajuns la ghicitul în diferite obiecte, organe, nori și chiar în zborul păsărilor. Prognoza evenimentelor viitoare este practicată de mii de ani, iar noi vă vom spune în continuare cum ghiceau oamenii viitorul în secolele trecute. Iată câteva dintre cele mai bizare metode.

Cum ghiceau oamenii viitorul în secolele trecute

În vremuri de mult trecute, astrologii erau considerați magi și săvârșeau diverse practici prin care încercau să prevadă și să influențeze viitorul. De fapt, astrogramele și horoscoapele sunt unele dintre cele mai vechi metode de divinație și erau privite cu teamă, dar și cu respect, în trecut. Haideți să vedem cum ghiceau oamenii viitorul în secolele trecute. Aceste metode sunt de-a dreptul stranii.

Aeromație

Deși poate părea incredibil, în trecut oamenii credeau că viitorul poate fi ghicit în nori. Magii urmăreau traseul și formele norilor în preajma unui eveniment important al comunității respective, făcând fel și fel de preziceri. Ei bine, oamenii credeau cu tărie în aceste previziuni, mai ales că norii erau considerați mesaje din partea zeilor.

Acultomanția

Această metodă se practica cu ajutorul acelor și a fost, cel mai probabil, răspândită de țiganii rătăcitori care o preluaseră din Orient. Pentru a ghici viitorul erau folosite 7 sau 21 de ace foarte subțiri care erau lăsate să plutească într-un vas cu apă. Cel care ghicea vedea anumite lucruri pe care le interpreta în funcție de întrebările celor care veneau să li se ghicească.

Cum ghiceau oamenii viitorul cu ajutorul păsărilor

Oamenii au fost fascinați dintotdeauna de zborul păsărilor cerului. Uneori, formele pe care le aveau stolurile înaripatelor erau considerate a fi mesaje divine. De asemenea, o altă metodă de ghicit cu ajutorul păsărilor, care nu se mai practică în zilele noastre, consta în felul în care păsările culegeau boabele aruncate.

Cum ghiceau oamenii viitorul în secolele trecute
Cum ghiceau oamenii viitorul în secolele trecute. Metode de-a dreptul stranii

Cum ghiceau oamenii viitorul – Haruspicia

Sistem antic de divinație în care se foloseau măruntaiele animalelor. Mai întâi, animalele erau sacrificate zeilor, apoi urma inspectarea organelor. Haruspicii (ghicitorii) pricepuți pretindeau că sunt capabili să interpreteze starea măruntaielor din înfățișarea exterioară a animalelor, cum ar fi culorile și formele ochilor și urechilor. Haruspicia a fost practicată de asirieni, babilonieni și etrusci, dar și de triburile africane și sud-americane.

Ghicitul în sare

Alomanția este o altă metodă foarte veche de ghicit, însă aceasta se practica cu ajutorul sării. Ghicitorul arunca sarea în aer, iar apoi interpreta simbolurile sau elementele pe care le forma sarea căzută. De asemenea, această metodă se mai realiza prin așezarea unui vas cu sare pe foc, iar după ce se răcea, ghicitorul „citea” semnele și figurile rămase pe vas de la reziduurile de sare.

Ceromația

Pentru ghicitul în acest mod se folosea ceara. Mai exact, într-un vas cu apă rece erau picurați câțiva stropi de ceară, iar în funcție de formele care apăreau, ghicitoarea făcea diverse interpretări.