Home » Când, unde, cum » Picturi rupestre bizare care înfățișează „ființe din alte lumi”. Unde au fost găsite și ce taine ascund

Picturi rupestre bizare care înfățișează „ființe din alte lumi”. Unde au fost găsite și ce taine ascund

Cojocaru Cristian / 16.11.2021, 11:33

Oamenii care au trăit în urmă cu mii de ani au lăsat în urmă picturi rupestre bizare care înfățișează ”ființe din alte lumi”. Află unde pot fi văzute petroglifele și picturile rupestre.

Locurile unde pot fi găsite cele mai bizare picturi rupestre

În desenele găsite de-a lungul timpului, fostele civilizații au înfățișat ființe stranii care nu se asemănau cu oamenii. Cei mai mulți interpretează că acele desene ar arăta oameni îmbrăcați în costume spațiale și care avea șase degete. În mai multe culturi precum Maya, chineză sau incașă, aceste reprezentări arătau ”vizitatorii din ceruri” care au venit pe Pământ cu cunoștințe de o mare valoare pentru oameni.

Cu toate că ei erau interpretați drept zei coborâți pe Pământ, astăzi am fi tentați să credem că reprezintă vizite ale extratereștrilor. În unele desene, oamenii antici au pictat evenimente importante. Cu toate că aceste petroglife sau picturi rupestre se află la distanțe de mii de kilometri unele de celelalte, ființele care apar sunt realizate aproape identic. Mulți au considerat că aceste desene reprezintă ceea ce strămoșii noștri au văzut la acea vreme. Iată unde pot fi găsite aceste picturi misterioase.

picturi rupestre bizare
In India, de asemenea, se regasesc astfel de picturi cu fiinte ciudate

Australia

Picturile rupestre au fost găsite în anul 1838 în Kimberley, Australia. Ele reprezintă niște creaturi ciudate care au fost denumite ”wandjina”. Unul dintre cele mai controversate lucruri despre aceste picturi reprezintă data în care ele au fost realizate. Unii specialiști consideră că au o vechime de peste 100.000 de ani.

Potrivit legendelor locului, acele personaje care apar în desene le-a adus localnicilor prosperitatea și civilizația. Ca în multe alte culturi și ”wandjina” au coborât din ceruri. Șarpele sau dragonul se regăsesc în foarte multe culturi, iar ”wandjina” la rândul său era un șarpe cu pene. Acestea sunt niște creaturi umanoide care nu au gură, ochi negri mari și fețe albe.

Unii cred că acestea reprezintă niște ființe umane ciudate sau bufnițe uriașe în timp ce alții merg mai departe cu imaginația și consideră că erau astronauți antici.

India

India este țara în care o altă astfel de descoperire a fost făcută. Cercetătorii au descoperit aici opere care datează de acum 10.000 de ani. Ca și în celălalt caz, ele reprezintă ceea ce par a fi ființe dintr-o altă lume dar și obiecte sub formă de discuri. Opere de artă antice se regăsesc în peșterile de lângă orașul Charama, din districtul Kanker. Arheologul J.G Bhagat a comentat pe baza acestor picturi rupestre.

”Picturile sunt făcute în culori naturale, care abia dacă au pălit puțin, în ciuda trecerii atâtor ani. Figurile ciudate sunt înfățișate ținând în mâini niște obiecte ca niște săbii și sunt lipsite de trăsături clare. Notabil este faptul că le lipsesc nasul și gura. În câteva dintre imagini, sunt înfățișate purtând costume spațiale”.

Tassili n’Ajjer

Operele de aici înfățișează creaturi ciudate cu căști, mănuși și costume. Cercetătorii au reușit să găsească în zonă peste 5.000 de astfel de picturi. Doar 20% dintre acestea mai sunt vizibile, pentru că natura și-a pus amprenta asupra acestor lucrări ciudate. Se estimează că acestea au o vechime cuprinsă între 10.000 – 15.000 de ani. Printre desene mai apar și animale precum struți, girafe sau hipopotami.

Acest lucru arată că în trecut, Sahara era una plină de viață. Totuși, mulți se întreabă de ce locuitorii antici au desenat acele ființe. Este posibil ca acestea să fi fost vizitate de ființe extraterestre sau poate să fie vorba doar despre imaginația lor. Cert este că momentan, nimeni nu știe care este adevărul.