Home » Când, unde, cum » Poarta Raiului, locul magnific de pe planetă de o frumusețe ireală. Unde se află și cum ajungi aici. FOTO

Poarta Raiului, locul magnific de pe planetă de o frumusețe ireală. Unde se află și cum ajungi aici. FOTO

Manolică Anca / 13.01.2022, 13:25

Zhangjiajie este un oraș în partea de nord-vest a provinciei Hunan, China, o regiune care este un paradis pentru cei care iubesc aventurile în aer liber. Are unele dintre cele mai impresionante puncte de vedere pitorești din China. Există o mulțime de cascade, piscine, peșteri și vârfuri impunătoare de explorat, în timp ce numeroase punți de observare permit vizitatorilor să surprindă frumusețea din diferite perspective. Printre acestea se numără și Poarta Raiului, un loc absolut uluitor.

Poarta Raiului, un peisajul de vis

Un loc magnific, creat chiar de Mama Natură, această formațiune este situată în Tianmen, cel mai înalt munte din Zhangjiajie. Modelată între două vârfuri, Poarta Raiului îți dă senzația că ajungi în sfârșit într-un loc în care poți să-L întâlnești pe Dumnezeu.

Cu o altitudine de 1518 metri, Tianmen a fost un loc de admirare a naturii pentru chinezi timp de mii de ani. Vibrația sa mistică și condițiile unice au contribuit în mare măsură în acest sens. Datorită altitudinii foarte ridicate, răsăritul soarelui pe munte are loc cu 30 de minute mai devreme în comparație cu orașele din jur. Pentru că și apusul are loc mai târziu, până la 45 de minute, „Tianmen este cunoscut ca un cer nesfârșit fără întuneric”.

Peștera Muntele Tianmen, sau Peștera Poarta Raiului, este un arc natural uriaș, cu o înălțime de aproximativ 135 de metri și o lățime de 57 m. Din păcate, astăzi nu mai arată ca o peșteră pentru că partea din spate s-a prăbușit în anul 263 d.Hr., formându-se această poartă gigantică spre ceruri.

Poarta Raiului
Poarta Raiului

Cele 999 de trepte către Rai

Pentru a ajunge la Poarta Raiului, există mai multe variante. Prima, și cea mai facilă, este telecabina. Aceasta pornește din centrul orașului Zhangjiajie și ajunge la Tianmen Mountain în doar jumătate de oră. Pentru cei care doresc să evite telecabina, pot alege să ia un autobuz pe o șosea îngustă, extrem de spectaculoasă.

Tianmen Mountain Road este unul dintre cele mai nebunești șosele de pe Pământ. Este cunoscută pentru cele 99 de viraje în ac de păr și pentru pantele abrupte și ascuțite, așa că mai este cunoscută și sub denumirea de „Cele 99 de curbe”. Începe la aproximativ 200 de metri altitudine și se termină aproape de vârf, la aproximativ 1.300 de metri altitudine, având o lungime totală de aproximativ 11 kilometri.

Drumul către Poarta Raiului
Drumul către Poarta Raiului

De asemenea, a treia variantă de a ajunge la peșteră este urcarea a 999 de „trepte spre cer”. Nouă este un număr important în numerologia chineză, reprezentând eternitatea și viața veșnică. Urcușul obositor durează în total aproximativ 30 de minute. Dincolo de faptul că sunt 999 de trepte, este o pantă de 45 de grade și la un moment dat nu vezi nimic în față, în afară de cer și poarta din munți.

De-a lungul anilor, muntele Tianmen din China a devenit un loc extrem de popular. Oamenii vin aici să se roage pentru o viață sigură și sănătoasă, atrași fiind de templul sfânt de pe munte. Templul Tianmenshan a fost construit în 870 și se crede că este centrul budist al Hunanului de Vest.