Home » Când, unde, cum » Top 11 cele mai sigure locuri de pe Pământ, în cazul unui război nuclear

Top 11 cele mai sigure locuri de pe Pământ, în cazul unui război nuclear

Cojocaru Cristian / 04.03.2022, 13:09

Amenințarea războiului nuclear devine o veste mare. Acest lucru se datorează numărului mare de arme nucleare care au fost colectate de Statele Unite, fosta Uniune Sovietică, precum și de alte națiuni. Capacitatea distructivă a acestor arme nucleare este estimată a fi suficientă pentru a distruge viața pe Pământ. Actualul context al conflictului armat de pe teritoriul Ucrainei, dar și declarațiile președintelui rus, Vladimir Putin a reușit să panicheze populația lumii. Astfel, care sunt cele mai sigure locuri de pe Pământ în cazul unui război nuclear?

Locuri de pe Pământ sigure în cazul unui război nuclear

Deși nimeni nu poate spune când sau dacă acest lucru s-ar întâmpla cu adevărat, unele agenții guvernamentale și organizații private desfășoară exerciții și simulări pe computer, încercând să determine cursul pe care îl poate lua un război nuclear. Astfel, mulți se întreabă care ar fi cele mai sigure locuri de pe Pământ în cazul unui război nuclear. Iată care sunt principalele locații unde te-ai putea retrage.

Antarctica

Antarctica ar putea fi cel mai sigur loc în care să mergi în cazul unui război nuclear, deoarece Tratatul Antarctic a interzis orice detonare a armelor nucleare acolo. De asemenea, este departe de orice ținte majore. Deși este un loc bun pentru a evita bombele, este un loc groaznic în care să locuiești. S-ar putea să fie nevoie să împachetezi suficiente provizii dacă mergi acolo.

Modelarea computerizată arată că, dacă anihilarea atomică ar fi pe cărți, unul dintre cele mai sigure locuri în care să trăiești ar fi Antarctica. Nu numai că acest continent aflat sub zero kilometri de oriunde, a fost și locul primului acord de arme nucleare din lume în 1959. Tratatul Antarctic a interzis detonarea tuturor armelor nucleare și a dedicat acest peisaj înghețat drept spațiu pentru cercetarea pașnică.

Nu ar fi pentru prima dată când regiunile polare au fost folosite ca ascunzătoare nucleare: poate în cea mai tare misiune a Războiului Rece, cu numele de cod „Proiectul vierme de gheață”, o uriașă bază nucleară a fost îngropată în secret în adâncul Cercului polar. Cunoscut ca „orașul de sub gheață”, acest buncăr vast, care acum este plin de deșeuri toxice abandonate și lichid de răcire radioactiv, va fi în curând dezmorțit din bârlogul său înghețat, pe măsură ce calotele glaciare continuă să se topească.

Noua Zeelandă

Se crede că țările din emisfera sudică sunt mai sigure în caz de război nuclear, deoarece puterile nucleare ale lumii sunt concentrate în nord. De asemenea, Noua Zeelandă este o țară minunată. De asemenea, ei înșiși nu au arme nucleare și este departe de orice punct al lumii, astfel că poate fi luat în calcul ca și loc de adăpostire.

sigure locuri război nuclear
Cu toate ca Antarctica poate fi primul loc la care te-ai gandit, ia in calcul si modul de viata pe care ar trebui sa il duci acolo

Insula Paștelui

Este locul în care se află statuile antice polineziene. Este o insulă îndepărtată care se află la 3.000 de km de America de Sud. Îi lipsesc oamenii, comerțul și civilizația. Acest lucru îl face un refugiu sigur împotriva bombelor nucleare. În cazul în care alegi ca destinație acest loc din Pacificul de Sud pentru a te salva de războiul nuclear, poți admira statuile masive cunoscute sub numele de Mo’ai.

Acești monoliți au fost sculptați de polinezienii antici care au tăiat toți copacii de pe insulă pentru a muta aceste figuri uriașe de piatră. Din păcate, așa cum scrie Jared Diamond în cartea sa „Collapse: How Societies Choose to Fail or Survive”, această defrișare a transformat insula izolată într-o ruină ecologică. Ce loc mai bun pentru a reflecta asupra viitorului distrus al omenirii decât o insulă care încapsulează capacitatea noastră de a ne sinucide prin deteriorarea mediului nostru?

Africa de Sud

Această națiune nu are multe probleme politice internaționale. De fapt, este singura țară care și-a construit și distrus propria colecție nucleară. De asemenea, engleza este vorbită în mod obișnuit aici, iar oamenii sunt foarte primitori.

Argentina

Ei bine, această țară este plină de propriile ei probleme de care restului lumii nici măcar nu îi pasă suficient pentru a o exploata. Înseamnă că este un loc mai puțin probabil să fie bombardat.

Perth, Australia

Sediile guvernului, marile orașe și actorii politici se află pe coasta de est a Australiei, așa că este mai probabil să sufere în comparație cu partea de vest a acesteia, unde se găsește Perth. Este un loc departe de orice altceva.

Polinezia Franceză

Polinezia Franceză este un loc frumos și durabil, cu peste 400 de insule. Sunt prea împrăștiate și departe de țărm pentru ca apa să scufunde precipitații nucleare înainte ca acestea să se apropie de alizee.

Guam

Țările care au fost baze militare probabil vor fi pe lista locurilor pe care bombele nucleare le vor distruge. Dar Guam este mai puțin probabil să fie în această listă, deoarece este un loc izolat, cu puține resurse. Acest loc nu este o amenințare pentru nimeni.

Islanda

Islanda este o națiune mică și puțin populată. Este detașat de politicile internaționale majore și de contactul fizic cu alte țări. Izolarea sa fizică, guvernarea neutră și clima fac din acesta un loc sigur de problemele nucleare.

Yukon

Pădurile dense și zonele sălbatice din Yukon pot contribui la difuzarea precipitațiilor nucleare. Cu toate acestea, aici există o infrastructură limitată și vei avea de-a face cu o mulțime de urși și elani, care sunt de asemenea înfricoșători.

Denver

În looc să călătorești în locuri îndepărtate pentru a scăpa de războiul nuclear, te poți salva trăind într-un oraș la o altitudine de 1,6 km. Denver este aproape de o țintă care este Muntele Cheyenne din apropiere din cauza instalării NORAD, dar faptul că nu este o țintă în sine îi permite să fie uitat cu lejeritate.

De asemenea, de ce să nu încerci arhipelagurile Kiribati sau Insulele Marshall? Aceste lanțuri de insule îndepărtate și însorite sunt complete cu plaje tropicale și sunt înconjurate de peste 1,2 milioane de km de ocean. Cândva, acest loc găzduia multe dintre testele istorice ale armelor nucleare, fiind cumva uimitor faptul că locurile care anterior erau presărate cu precipitații nucleare ar putea fi cele mai sigure locuri de pe pământ în timpul ipoteticei apocalipse nucleare.