Home » Cum să faci orice » 6 metode și soluții naturale anti-țânțari. Trucuri eficiente pentru a ține la distanță aceste insecte

6 metode și soluții naturale anti-țânțari. Trucuri eficiente pentru a ține la distanță aceste insecte

Alexandru Cazacu / 18.05.2022, 13:46
6 metode și soluții naturale anti-țânțari. Trucuri eficiente pentru a ține la distanță aceste insecte

În sezonul estival este aproape imposibil să ții țânțarii departe de locuința ta. Mulți oameni folosesc diferite spray-uri sau alte produse din comerț pentru a scăpa de țânțari. Însă, de cele mai multe ori, acestea conțin unele substanțe chimice ce pot dăuna sănătății. În acest context, noi îți vom prezenta câteva metode și soluții naturale care să te ajute să ții enervantele insecte la distanță.

Metode și soluții naturale anti-țânțari

În afară de faptul că pot răspândi nenumărate boli, țânțarii sunt și extrem de enervanți. În plus, pișcăturile lor pot da senzație de mâncărime, iar zgomotul sâcâitor te poate împiedica uneori să adormi. Din fericire, există mai multe modalități de a scăpa de aceste insecte zburătoare, iar noi îți vom spune care sunt unele dintre cele mai eficiente.

Ține țânțarii la distanță cu ajutorul plantelor

Mai multe plante te pot ajuta să scapi de o posibilă invazie a țânțarilor în locuința ta. Așa că, pentru o casă fără țânțari poți să ții ghivece gălbenele, citronella, mentă, busuioc sau rozmarin. Așază plantele pe pervazul geamurilor sau în apropierea ușilor, iar acestea vor ține insectele la distanță. Ba chiar mai mult de atât, unele dintre aceste plante vor ține departe și alți dăunători.

Pune felii de lămâie și cuișoare prin casă

O altă metodă eficientă pentru a avea o casă fără țânțari este să folosești lămâi și cuișoare, pentru că țânțarii nu suportă mirosul acestora. Așa că taie o lămâie în două și înfige cuișoarele în ambele jumătăți. Pune apoi cele două părți pe farfurii și așază-le în dreptul geamurilor, a ușilor sau pe mesele din casă.

Metode și soluții naturale pentru a ține la distanță țânțarii
Metode și soluții naturale pentru a ține la distanță țânțarii

Scapă de țânțari cu apă și săpun lichid

Știați că un vas cu apă cu săpun poate acționa ca capcană pentru țânțari? Mai exact, poți pune un vas mare cu apă și săpun lichid în interiorul casei tale. Asigură-te că ai pus suficient săpun (sau detergent de vase) pentru ca vasul să fie acoperit de bule. Țânțarii vor fi atrași de apă, iar odată ce se așază pe bulele de săpun vor rămâne prinși în acestea.

Uleiul de lavandă, un repelent natural pentru țânțari

De asemenea, pentru a scăpa de iritantele insecte zburătoare poți folosi ulei esențial de lavandă. Tot ceea ce trebuie să faci este să stropești câteva bucăți de fundă cu ulei de lavandă și să le agăți în dreptul geamurilor. Mirosul puternic al acesteia va ține insectele la distanță de locuința ta.

Pune pe masă un vas cu alcool

Dacă ai prin casă o bere sau alt tip alcool, poți umple un vas cu un astfel de lichid, pe care să îl pui pe masa din încăpere. Mai multe studii au demonstrat să țânțarii nu suportă mirosul de bere si alcool.

Împiedică reproducerea țânțarilor în interiorul casei

Verifică dacă există vreun loc în interiorul casei tale unde țânțarii se pot reproduce. De exemplu, apa acumulată la aparatul de aer condiționat poate fi un mediu perfect de reproducere a acestor insecte. Chiar și ghivecele în care a fost turnată apă de ploaie pot deveni un potențial mediu de înmulțire a țânțarilor.