Home » Cum să faci orice » Cum cureți și întreții corect mașina de spălat rufe. 6 soluții banale de mare ajutor

Cum cureți și întreții corect mașina de spălat rufe. 6 soluții banale de mare ajutor

Alexandru Cazacu / 10.12.2021, 09:57
Cum cureți și întreții corect mașina de spălat rufe. 6 soluții banale de mare ajutor

Cu timpul, în mașinile de spălat se acumulează diferite reziduuri, fiind absolut necesară îndepărtarea acestora. Întreținerea mașinii de spălat este esențială pentru a ține la distanță mirosurile, mucegaiul și murdăria. În continuarea acestui articol, noi îți vom spune cum să cureți și să întreții mașina de spălat rufe, folosind produse care sunt la îndemâna oricui. Dacă facem aceste operațiuni periodic, ea se va menține curată și va funcționa corespunzător pentru mai mult timp.

Cum cureți și întreții mașina de spălat

Mașina de spălat este bombardată constant cu bucăți de mâncare, fibre și alte materiale. Totodată, mediul umed și cald din interiorul mașinii dumneavoastră este un loc perfect pentru dezvoltarea mucegaiului, mai ales în zonele greu accesibile, care nu se usucă complet niciodată.

De asemenea, se pot acumula detergenți și apă dură, lucruri care pot duce la funcționarea necorespunzătoare a mașinii de spălat. Așadar, este recomandat ca aceasta să fie curățată periodic. Iată cum cureți și întreții mașina de spălat rufe. Aceste metode și soluții sunt simple, însă foarte eficiente.

Cum cureți cuva mașinii de spălat?

Este foarte simplu! Adăugați oțet într-un pulverizator și pulverizați pe toată suprafața cuvei. Lăsați să acționeze pentru câteva minute, după care ștergeți cu o cârpă din microfibră. Este cunoscut faptul că oțetul alb este unul dintre cele mai bune produse de curățare, elimină reziduurile, depunerile, petele de apă dură și chiar grăsimea fără efort.

Garnitura de cauciuc

Garniturile de cauciuc au nevoie de o curățare mai serioasă, deoarece în jurul acestora se strâng scame, resturi de mâncare și diferite reziduuri. Ba chiar mai mult de atât, aici poate apărea și mucegaiul. Așadar, înarmează-te cu soluții de curățat și șterge atât partea de metal de sub garnitură, cât și cauciucul. Totodată, îndepărtează și resturile rămase între cuvă și garnitură.

Cum să cureți și întreții mașina de spălat
Cum se curăță corect mașina de spălat

Curățarea sertarului pentru detergent

Scoate sertarul pentru detergent și curăță-l cu o soluție din oțet și bicarbonat de sodiu. Apoi, pune înapoi sertarul și toarnă două căni de oțet alb direct în dozatorul de detergent al mașinii de spălat. Setează mașina de spălat la cel mai lung program și la temperatura maximă.

Ușa mașinii de spălat

Pulverizați oțet pe o cârpă din microfibră și curățați exteriorul și interiorul ușii până când strălucește. De fapt, ar trebuie să faceți acest lucru după fiecare spălare, pentru a evita apariția mucegaiului. De asemenea, după ce am terminat de spălat ușa trebuie să rămână deschisă.

Curățarea filtrului de scurgere

Ei bine, filtrul de scurgere necesită îngrijire regulată, însă nu este greu să faci acest lucru. Asigură-te că ai acces la filtru (se află undeva în partea inferioară a mașinii). Pune o tavă sub scurgere înainte de a-l scoate. Răsucește capacul, scoate filtru și curăță-l de murdărie. După ce ai făcut toate aceste lucruri, usucă filtrul, pune-l înapoi la locul lui și închide capacul.

Îndepărtarea calcarului

Dacă știi ce să faci, poți șterge foarte ușor depunerile de calcar cu ajutorul oțetului. Cu toate acestea, dacă nu aveți oțet la îndemână, puteți să-l înlocuiți cu o soluție din apă și sare de lămâie. Înmoaie o cârpă de microfibră în una din cele două soluții și șterge toată mașina de spălat.