Home » Cum să faci orice » Cum se fac pufuleții și cum îi poți prepara chiar la tine acasă. Rețeta simplă

Cum se fac pufuleții și cum îi poți prepara chiar la tine acasă. Rețeta simplă

Alexandru Cazacu / 02.12.2021, 15:45
Cum se fac pufuleții și cum îi poți prepara chiar la tine acasă. Rețeta simplă

Fără doar și poate, atunci când vedem pufuleți, cei mai mulți dintre noi ne amintim cu drag de vremurile copilăriei. De fapt, există multe oameni care doresc să savureze gustul deosebit al pufuleților simpli cu sare chiar și acum, când sunt adulți în toată firea. Dacă și tu te afli printre aceștia, noi îți vom spune astăzi cum se fac pufuleții. Haideți să vedem cu îi poți prepara chiar în confortul casei tale.

Cum se fac pufuleții. Rețeta simplă cu ajutorul căreia îi poți prepara chiar la tine acasă

După cum spuneam, pufuleții ne-au încântat pe toți atunci când eram copii. În zilele noastre se găsesc mai peste tot, preparați în diferite moduri, având fel și fel de arome. Cu toate acestea, te-ai gândit vreodată că aceștia pot fi făcuți chiar la tine acasă?

Ei bine, pentru cei care locuiesc peste hotare și nu găsesc pufuleți în comerț, dar și pentru persoanele care doresc să își facă singure pufuleții, noi am pregătit astăzi o rețetă simplă si delicioasă. Află în continuarea articolului cum se fac pufuleții și care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru cel mai bun preparat.

Ingrediente:

  • 2 căni de mălai grișat
  • jumătate cană de ulei de floarea soarelui
  • 1 cană apă minerală
  • sare după gust.
Cum se fac pufuleții și cum îi poți prepara la tine acasă. Rețeta simplă și delicioasă
Cum poți prepara pufuleți chiar la tine acasă. Rețeta simplă și delicioasă

Mod de preparare

Deși unii pot crede că este greu să faci pufuleți acasă, realitatea este cu totul și cu totul diferită. Ba chiar din contră, pufuleții sunt foarte ușor de făcut. Mai exact, într-un bol încăpător vom amesteca cu ajutorul unui mixer toate ingredientele prezentate mai sus. Crema obținută trebuie să fie omogenă și foarte pufoasă.

Ei bine, după ce am mixat bine totul, tapetăm o tavă de cu făină și așezăm pe aceasta pufuleții modelați după bunul plac. De asemenea, puteți folosi pentru modelare un poș. După ce am așezat pufuleții, dăm tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la foc mic. Când pufuleții sunt gata, scoatem tava și îi lăsăm să se răcească, după care ne putem bucura de gustul delicios al acestora.

Maioneză de post din pufuleți

Dacă tot suntem în Postul Nașterii Domnului, noi vă vom prezenta și o rețetă de maioneză din pufuleți. La fel ca și rețeta prezentată mai sus, această maioneză se prepară extrem de ușor și nu vei avea nevoie de multe ingrediente. Mai exact, vom folosi o pungă mare de pufuleți, o lingură de muștar și 200 ml de ulei.

Maioneză din pufuleți – mod de preparare

Pentru început, vom zdrobi pufuleții într-un bol. Pentru a ne fi mai ușor, îi putem înmuia în două linguri de apă înainte. Nu vom pune foarte multă, deoarece pufuleții o absorb foarte repede. Vom adăuga apoi muștarul și vom amesteca ușor cu ajutorul unui mixer.

Acum, adăugăm treptat uleiul, în fir subțire, mixând în continuare. După ce am terminat de încorporat tot uleiul, maioneza noastră este gata. Aceasta este foarte bună la gust și poate fi folosită la diferite salate sau consumată alături de o porție de cartofi prăjiți.