Home » Cum să faci orice » Tiramisu rețeta originală, cu frișcă. Este desertul ideal. Se face ușor, rapid și este delicios

Tiramisu rețeta originală, cu frișcă. Este desertul ideal. Se face ușor, rapid și este delicios

Alexandru Cazacu / 02.05.2022, 14:34
Tiramisu rețeta originală, cu frișcă. Este desertul ideal. Se face ușor, rapid și este delicios

Tiramisu este un desert clasic italian, fără coacere, făcut de obicei cu straturi de pișcoturi înmuiate în sirop de cafea și acoperite cu o minunată cremă de mascarpone. În rândurile de mai jos, noi îți vom prezenta o rețetă originală de tiramisu, cu frișcă. Pe lângă faptul că se face foarte ușor și rapid, acest desert este absolut delicios.

Tiramisu rețeta cu frișcă. Cum să faci rapid și ușor un desert minunat

Tiramisu este un desert elegant și bogat în cremă, făcut cu pișcoturi delicate, espresso sau espresso, mascarpone, ouă, rom și pudră de cacao. Prin gruparea acestor ingrediente diverse, iese la iveală un incredibil și rafinat.

În limba italiană „tirami su” înseamnă „înveselește-mă” sau „trage-mă în sus”, denumire foarte potrivită pentru acest desert delicios, având în vedere că doar o singură mușcătură din el te va pune într-o dispoziție excelentă.

Există multe moduri de preparare a acestei prăjituri. După cum spuneam, la varianta tradițională italiana se folosesc ouă, însă nu toată lumea mănâncă ouă crude, așa că le vom exclude din rețeta de prezentată mai jos. Așadar, haideți să vedem cum se prepară tiramisu cu frișcă și care sunt ingredientele de care vom avea nevoie.

Rețetă de tiramisu, cu frișcă

Ingrediente:

  • 2 pachete pișcoturi (40 – 50 buc.)
  • 500 g mascarpone
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 6-7 linguri zahăr vanilat (pudră)
  • 300 – 350 ml cafea
  • 3-4 lingurițe zahăr
  • 70 ml rom sau lichior Amaretto
  • cacao pentru ornat.
Tiramisu rețeta originală, cu frișcă. Este desertul ideal. Se face ușor, rapid și este delicios
Tiramisu rețeta originală, cu frișcă. Este desertul ideal. Se face ușor, rapid și este delicios

Mod de preparare

Mai întâi, vom prepara cafeaua și o lăsăm să se odihnească puțin, după care turnăm într-un alt vas, având grijă ca zațul să rămână în cel în care am făcut-o. Apoi, turnăm peste cafea romul, punem 3-4 linguri de zahăr și amestecăm totul bine. Dăm cafeaua deoparte și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Între timp, ne vom ocupa de frișcă. Așadar, cu ajutorul unui mixer batem smântâna cu 7 linguri de zahăr pudră, până când aceasta devine solidă și se ține de paletele mixerului. Apoi, încorporăm în cremă și mascarpone, adăugând treptat câte o lingură. După ce am terminat de încorporat mascarpone, dăm vasul la o parte și ne ocupăm de asamblarea prăjiturii.

Asamblare

Pregătim o tavă pentru prăjituri dreptunghiulară (cu dimensiunile de aproximativ 25 x 35 cm). turnăm cafeaua într-o farfurie adâncă, prin care trecem, pe rând, pișcoturile. Acestea nu trebuie lăsate la înmuiat foarte mult timp (cel mult 2 secunde).

Acum, așezăm în tavă un rând de pișcoturi înmuiate, iar deasupra acestora punem un strat de cremă (folosim doar jumătate din cremă). Întindem crema uniform pe toată suprafața, apoi așezăm celălalt strat de pișcoturi. Punem peste ultimul strat de pișcoturi și restul de cremă de mascarpone și frișcă, nivelăm frumos totul și presărăm deasupra puțină cacao. De asemenea, dacă va place, puteți presăra deasupra prăjiturii și ciocolată dată prin răzătoarea fină.

Ei bine, nu ne-a mai rămas nimic de făcut decât să dăm tava cu tiramisu la frigider pentru aproximativ 3 ore, după care putem tăia și servi acest minunat și delicios desert.