Home » Film & Seriale » 3 vedete botezate după personalități istorice. Poveștile nebănuite din spatele numelor lor

3 vedete botezate după personalități istorice. Poveștile nebănuite din spatele numelor lor

Voicu Costin / 09.12.2021, 20:02

Vedete botezate după personalități istorice. Fiecare nume ascunde o poveste. Atunci când este ales numele copilului, părintele se orientează spre o denumire care rezonează cu experiența trăită. Momente, persoane cunoscute sau mai puțin cunoscute, trări și o mulțime de emoții stau la baza acestei alegeri. În materialul următor ne-am propus să îți arătăm ce semnificație specială ascund numele unora dintre cele mai iubite staruri ale lumii.

De unde provin numele starurilor de cinema

Numele de regi, regine, prinți, prințese au fost întotdeauna o alegere pentru părinții mai pretențioși care au vrut să ii ofere copilului lor un nume mai deosebit. Într-o țară ce ține la tradiții și obiceiuri, românii au ales să își boteze copiii și cu alte nume decât cele clasice: Ion, Gheorghe, Andrei, Ioana, Maria etc. și s-au inspirat din afară.

Astfel, au fost cazuri când părinții au preferat să își numească copii după actori din filme și seriale preferate sau după cântăreți celebri. Dacă românii s-au inspirat în a alege nume de pe internet sau de la Tv, părinții starurilor de cinema de unde s-au inspirat?

Vedetele, și ei oameni ca și noi, au primit spre exemplu nume de la personalităţi istorice. Un astfel de caz este cel al cunoscutului actor Leondaro DiCaprio.

Leonardo DiCaprio a fost numit după pictorul Leonardo da Vinci

În timpul unei vacanțe în Italia, mama lui era însărcinată când a simţit lovituri în burtă de la copil. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce privea un tabloul al lui Leonardo da Vinci la Muzeul Uffizi, din Florenţa. Mama actorului a considerat că acesta este un semn divin, prin urmare a ales numele pictorului drept sursă de inspirație pentru numele copilului său.

Având origini italiene, numele i-a făcut câteva probleme atunci când și-a început cariera pe platourile de filmare. Leonardo DiCaprio a fost sfătuit să îşi schimbe numele pentru a avea mai mult succes. În anii ’80, DiCaprio participase la 100 de audiţii, fără să primească rolul dorit de acesta. Un agent i-a dat sfatul de a renunţa la numele lui în detrimentul unui nume american, pentru a atrage mai mult publicul.

Selena Gomez, numită după cântăreața Selena Quintanilla

Dacă DiCaprio a avut norocul de a purta un nume faimos în istoria artei, Selena Gomez poartă numele unei fost cântărețe. „Regina muzicii tejane”, cum era supranumită cântăreața Selena Quintanilla-Pérez, de origine mexicano-americană, a abordat diverse stiluri muzicale. Muzica country şi western a făcut-o pe Quintanilla o artistă îndrăgită.

Mama Selenei Gomez s-a numărat și ea printre fanii cântăreței cu origini mexicane, iar acest lucru i-a dat inspirația pentru numele fiicei ei.

Părinţii lui Scarlett Johansson s-au inspirat din cărți

Scarlett O’Hara este protagonista romanului „Pe aripile vântului”, scris de Margaret Mitchell. Dacă nu ați înțeles de ce am pomenit de unul dintre cele mai celebre romane din lume dar și de faimosul film care poartă același nume, aflați că acesta a fost o sursă de inspirație pentru părinții actriței. Mama actriţei şi-a dorit un nume unic pentru fiica ei şi s-a inspirat din romanul scris de Margaret Mitchell.

Scarlett Johansson s-a remarcat prin rolul ei din filmul „The Horse Whisperer”, regizat de Robert Redford dar și din rolul pe care le-a interpretat în celebrele filme cu super eroi, Văduva neagră (Black Widow).