Home » Life & Style » Horoscop » Astrologie – Pluton retrograd în Capricorn 28 Aprilie – 06 Octombrie 2021. O perioadă bună de conștientizat ce obiceiuri, situații, relații ne scurg de energie

Astrologie – Pluton retrograd în Capricorn 28 Aprilie – 06 Octombrie 2021. O perioadă bună de conștientizat ce obiceiuri, situații, relații ne scurg de energie

Astrolog D. Mădă / 29.04.2021, 13:59
Astrologie – Pluton retrograd în Capricorn 28 Aprilie – 06 Octombrie 2021. O perioadă bună de conștientizat ce obiceiuri, situații, relații ne scurg de energie

Unicul și inegalabilul Pluton și-a început fascinanta și inegalabila călătorie în mers aparent retrograd în Capricorn (28.04.2021 – 06.10.2021). Perioada în care o planetă intră în mers aparent retrograd este un moment util și important prin care energia cosmică ne ghidează să RE-luăm, RE-analizăm, RE-gândim, RE-vizuim, RE-flectăm la acele segmente din viața noastră, unde din varii considerente alegerile sau deciziile luate în trecut de fiecare dintre noi, nu au fost tocmai cele potrivite și aliniate propriului plan divin.

Astrologie – Pluton retrograd în Capricorn 28 Aprilie – 06 Octombrie 2021

De vreme ce Pluton este un simbol al transformării, morții și renașterii, a vindecării profunde şi a voinței divine, guvernând semnul Scorpion (împreună cu Marte) este indicat ca până pe 06.10.2021 să ne reevaluăm punctele forte, dar și cele care care ne opturează evoluția, să ne ascultăm vocea interioară până reușim să deslușim impactul transformator care ne este oportun.

Pluton este acea energie “subterană” care aprinde felinarul, luminând-ne și arătându-ne adesea cât de puternici și curajoși suntem cu adevărat, și nu doar pentru a supraviețui, ci și pentru a înflori/progresa. Cu Pluton retrograd, vom căuta (re)evoluția supremă la nivel personal, care la rândul ei implică o cunoaștere de sine mult mai clară. Să poți descrie cum ești de fapt, și nu cum nu ești sau cum ți-ai dori să fii e un exercițiu de început.

Astrologie - Pluton retrograd în Capricorn 28 Aprilie - 06 Octombrie 2021
Astrologie – Pluton retrograd în Capricorn 28 Aprilie – 06 Octombrie 2021

Întrebări de genul “Cine ești tu și care este scopul tău? Ce te determină să continui, indiferent de situație?” pot fi sursă de meditație și introspecție pentru următoarele luni

Energia lui Pluton retrograd este lentă și aduce în atenție sau pune sub lupă teme precum psihicul nostru, subconștientul și curățenia în propriul dulap emoțional – să scoatem “scheleții” din el. Este dacă vreți un extenso al curățeniei de primăvară, ne dă imboldul care poate ne lipsea pentru a conștientiza ce obiceiuri/situații/relații se clatină sau au devenit toxice, ne scurg de energie și ne consumă din sursa propriei creații, și astfel ne determină să irosim ocazii unice din clepsidra timpului.

Sistemul nostru de valori funcționează asemeni unei legende, marcată pe traseul hărții pe care o urmăm. A-i înțelege marcajele ne este de real folos în momentul când explorăm zone care nu sunt deloc familiare peisajului nostru de confort.

Dansul cosmic a lui Pluton Retrograd nu este unul despre putere, ci unul despre ce înseamnă a fi un om integru/onest și cumpătat, aducându-ne plus valoare prin curajul de a (re)naște, dizolvând situațiile sau experiențele care nu mai servesc binelui nostru cel mai înalt.

Să ne recăpătăm puterea acolo unde am cedat-o, printr-o împuternicire personală analizând și acele momente sau acțiuni în care ne auto-sabotăm, intervenind cu mici sau mari ajustări, după caz.

Pluton este un simbol al transformării, morții și renașterii
Pluton este un simbol al transformării, morții și renașterii

“Pentru ce îmi doresc să fiu puternic(ă)? Cine sau ce va beneficia de pe urma puterii mele? “

Schimbarea sau (re)structurarea, indiferent de ce formă ar prinde ca sunet pronunțat, este un lucru firesc în viață. Învățând în fiecare zi să ne depășim blocajele, să trecem granița limitelor pe care ni le impun fricile, obsesiile, temerile și să luăm decizii care ne aduc pace sufletească, ne dau putere pentru a elibera liberul arbitru de strânsoarea Egoului.

De asemenea, Pluton ne poate învăța că schimbarea poate veni și natural, prin mișcarea energiilor, interconexiunea fenomenelor din natură, și esențială aș spune, conexiunea cu Sinele nostru Superior. Darul pe care acest tranzit retrograd îl poate aduce la final este acela de a descoperi care sunt “musafirii nepoftiți la masă”.

Pluton împarte cadouri, însă doar în momentul în care alegem să “dansăm în întuneric”. El este modelul care ne demonstrează la nivel energetic-cosmic faptul că „Buturuga mică, răstoarnă carul mare”, o planetă pitică având capacitatea să genereze atât de multe transformări benefice în adâncul propriei ființe.

Provocarea vine prin a lucra cu acest tip de “combustibil”, de a învăța care ne sunt limitele reale în momentul de față și cât suntem dispuși să le explorăm. Sadhguru spune “Cu cât cauți mai multă siguranță, cu atât vei fi mai tulburat de fiecare schimbare care are loc în viața ta.”