Home » Life & Style » Horoscop » Zodiac chinezesc. Ce reprezintă cele 5 elemente și cum te pot influența

Zodiac chinezesc. Ce reprezintă cele 5 elemente și cum te pot influența

Alexandru Cazacu / 17.02.2022, 14:56
Zodiac chinezesc. Ce reprezintă cele 5 elemente și cum te pot influența

Există cinci elemente în zodiacul chinezesc, iar ele sunt lemn, foc, pământ, metal și apă. Acestea sunt derivate din „Wu Xing”, o filozofie folosită pentru a descrie relația și interdependența dintre toate lucrurile. Această învățătură este despre găsirea echilibrului și îmbrățișarea procesului. Pe măsură ce o energie crește, alta scade. Toate elementele sunt interconectate și nu există o ierarhie. Cu toate acestea, haideți să vedem ce reprezintă cele cinci elemente menționate și cum te pot influența.

Ce reprezintă cele cinci elemente ale zodiacului chinezesc și cum te pot influența

Teoria celor Cinci Elemente (Wu Xing) este conceptul din filosofia chineză care concepe lumea ca stări dinamice, sau faze, ale schimbării constante. În articolul de mai jos veți afla ce reprezintă cele 5 elemente din zodiacul chinezesc și cum ne pot influența acestea.

Lemnul

Persoanele născute sub acest sens sunt adesea încrezătoare în sine și au o moralitate ridicată. Totodată, cunosc valoarea lăuntrică a lucrurilor și au interese diversificate și mari. De asemenea, cei născuți sub acest element au o fire prietenoasă, putând să organiza lucrurile în categorii diferite și organiza fel și fel de activități.

Pe lângă toate acestea, ei au și o mare putere de convingere, așadar îi pot face pe cei din jurul lor să îi urmeze și să își unească forțele cu ei. Sunt multilaterali, iar asta îi face să își dezvolte repede activitățile în multe domenii. Îngăduitori și înțelegători, cei născuți sub semnul lemnului pot ocupa poziții foarte importante, iar la nevoie vor găsi bani sau sprijin din partea celor din jurul lor.

Se pare totuși că o latură negativă a acestora este tendința de a deveni lacomi și de a duce lucrurile către un sfârșit dramatic. Dacă nu depun un plus de efort, ei nu vor reuși să finalizeze ceea ce au început. Așadar, există o mare probabilitate ca să renunțe la planurile pe care le-au început și să treacă la un alt proiect.

Focul

Fiind fermi și foarte siguri pe ei, cei născuți în anul dominat de Foc vor demonstra că au adevărate calități de conducători. Puterea lor de a-i impulsiona pe cei din jur și a-și valorifica ideile îi face să devină uneori mai agresivi și mai activi. Printre altele, ei iubesc schimbarea, noutatea și aventura. Nu le este frică de eșecuri și le place mișcarea continuă și exploatarea a noi orizonturi, drumuri care încă nu au fost străbătute.

Cu toate acestea, cei născuți sub semnul Focului trebuie să își cântărească atent doza emoțională, deoarece energia și ambiția de care dau dovadă pot intensifica o latură negativă a egoismului. Acest lucru îi poate face nerăbdători și nesocotiți. Precum Focul, aceștia radiază permanent căldura lor spre cei din jur și îi pot mulțumi pe cei care le acceptă compania.

Zodiac chinezesc. Ce reprezintă cele 5 elemente și cum te pot influența
Zodiac chinezesc. Ce reprezintă cele cinci elemente și cum te pot influența

Pământul

Oamenii asociați cu acest element sunt practici, de încredere, dar sunt și definiți de simțul lor de onestitate, bunătate și empatie. Sunt, de asemenea, gânditori și este important ca cei născuți într-un an dominat de Pământ să se hrănească fizic, emoțional și spiritual. De asemenea, aceste persoane sunt considerate norocoase și vor fi întotdeauna îngrijiți și vor parte de multe împliniri.

De obicei, defectele lor sunt lipsa de imaginație și de conservare a propriilor interese, dar și de faptul că nu riscă să abordeze din plin viața. Cu toate acestea, sunt oameni responsabili care se pot educa pe ei înșiși și nu fug niciodată de muncă.

Ce reprezintă cele cinci elemente ale zodiacului chinezesc – Metalul

Metalul este un element asociat industriei și armamentului. Oamenii legați de acest element sunt la fel de puternici ca oțelul. De asemenea, sunt independenți și concentrați și pot fi destul de intenși. De fapt, uneori sunt prea neînduplecați și adesea pot pune un front dur atunci când refuză să-și facă față emoțiilor. Personalitatea lor este foarte hotărâtă și puternică. Cel născut într-un an dominat de Metal acceptă schimbarea și se poate elibera foarte ușor de trecut.

Apa

La fel ca semnele de apă ale zodiacului occidental, oamenii asociați cu acest element zodiacal chinezesc sunt cunoscuți a fi creativi, sensibili și reflexivi. Mai mult decât orice alt element, cel născut sub semnul Apei trăiește în emoții și apreciază contactele familiale și sociale, având capacitatea de a-i atrage pe cei din jur.

În ceea ce privește latura lor negativă, ei tind să aleagă de cele mai multe ori drumul cel mai ușor. De asemenea, pot fi schimbători și pasivi, alegând să se bazeze mai mult pe sprijinul altora, iar asta îi poate face să renunțe la propria capacitate de a-și atinge scopul.