Home » Life & Style » Moartea absurdă a lui Jack Daniel, creatorul faimosului whiskey. Incidentul banal care i-a adus sfârșitul

Moartea absurdă a lui Jack Daniel, creatorul faimosului whiskey. Incidentul banal care i-a adus sfârșitul

Voicu Costin / 16.05.2022, 15:58
Moartea absurdă a lui Jack Daniel, creatorul faimosului whiskey. Incidentul banal care i-a adus sfârșitul

Jasper Newton  “Jack” Daniel s-a născut în ianuarie 1849 și a decedat pe 9 octombrie 1911. A fost un distilator și om de afaceri american, cel mai bine cunoscut drept fondatorul distilerii de whisky Jack Daniel’s Tennessee. Daniel a fost cel mai mic dintre cei zece copii născuți lui Calaway și Lucinda Matilda (născută Cook) Daniel. Cum a murit celebrul producător de whiskey?

Jack Daniel pune bazele primei distilerii de whiskey

În afara sticlei pătrate celebre cu eticheta neagră marcată „Old No. 7”, majoritatea oamenilor nu știu prea multe despre Jack Daniel. La fel ca mulți alți distilatori, în special cei din epoca anterioară a conglomeratelor de băuturi cu un miliard de dolari, Jack este un tip fascinant despre care lumea ar trebui să afle.

A început să lucreze de mic, pentru un preot, care-și câștigă existența și ca distilier. Băiatul nu dădea semne că ar fi fost interesat de călugărie sau alte domenii disponibile vremii, însă, atunci când șeful lui i-a arătat cum să folosească anumite mașinării din distilerie, Daniel a devenit brusc interesat și chiar pasionat. De fapt, a devenit, în scurt timp, un expert în domeniul băuturilor alcoolice, motiv pentru care și-a luat licența pentru a vinde whisky.

Jack Daniel devine notoriu

Whiskey-ul creat de Jack Daniel a început să aibă succes, iar, în 1897, brandul său a început să-și contureze imaginea din momentul în care Jack a folosit sticle sub formă dreptunghiulară. Daniel a primit medalia de aur pentru cel mai bun whiskey la Târgul Mondial St. Louis din 1904.

În acel moment, Jack se afla pe o pantă ascendentă a carierei sale în domeniul vânzărilor de băuturi alcoolice. Însă, n-a apucat să se bucure prea mult de propriul succes, fiind omorât chiar în propriul birou de un obiect care părea până atunci inofensiv. De fapt, n-a apucat nici Prohibiția, sfârșind prematur în cel mai absurd mod posibil.

Moartea absurdă

Jack uita combinația de la seiful din biroul lui și se baza de fiecare dată pe angajații lui să îl ajute să deschidă cutia cu valori. Însă, într-o zi de octombrie 1911, s-a dus devreme la serviciu și-a ajuns înaintea subalternilor săi. A încercat să deschidă seiful și n-a reușit. Enervat, a tras un picior ușii de metal a seifului și, drept urmare, s-a lovit la degetul cel mare.

Cu timpul, degetul s-a infectat, iar aceasta s-a răspândit în corp fără ca vreun medic să poată împiedica acest lucru. Astfel, Jack Daniel a murit din cauza infecției la picior pe 9 octombrie 1911, iar povestea morții sale absurde a devenit cunoscută la nivel mondial.

Seiful a accentuat povestea celebrei băuturi

Odată cu povestea celui mai celebru whiskey din lume, povestea la fel de celebră a făcut înconjurul lumii. Pentru a oferi un avânt notorietății poveștii celebre ale lui Jack Daniel, seiful care l-a omorât pe marele distilier a fost expus, spre încântarea publicului, în fabrica Jack Daniel’s și chiar a fost trimis într-un turneu public. Toată lumea poate să cunoască obiectul ce a dus la dispariția unui mare creator și distilier pe care lumea această l-a avut.