Home » Life & Style » Omul care a devenit milionar vânzând teren pe Lună. Cum a fost posibil

Omul care a devenit milionar vânzând teren pe Lună. Cum a fost posibil

Alexandru Cazacu / 29.03.2021, 13:53
Omul care a devenit milionar vânzând teren pe Lună. Cum a fost posibil

Un bărbat din Statele Unite ale Americii a devenit milionar după ce a vândut teren pe Lună. Despre ce teren este vorba și cum a reușit americanul să facă acest lucru puteți afla în continuarea articolului.

Omul care a devenit milionar vânzând teren pe Lună

Mai exact, este vorba de Denis Hope, un bărbat din SUA. În anul 2001, ”Marele Șef” al Corporației Ambasadei Lunare a fondat Guvernul Galactic pentru a-i proteja pe cei aproximativ șase milioane de proprietari spațiali.

Mai incredibil este faptul că, corporația americanului a generat 11 milioane de dolari din vânzarea proprietăților imobiliare din spațiu. Se pare că un hectar de teren pe suprafața satelitului natural al Pământului se vinde cu aproximativ 50 de dolari, la care se adaugă 10 dolari pentru taxele de expediere a actelor, 1,51 dolari taxa lunară și planetară și 2,50 dolari pentru o copie a certificatului de proprietar.

Denis Hope, proprietar în spațiu

Atunci când vrea să vândă o bucată de teren pe Lună, Denis Hope  închide ochii și pune degetul la întâmplare pe o diagramă a Lunii, care este mai apoi încercuită cu roșu, astfel aceasta devine indisponibilă. Așadar, Denis vinde acestă bucată de teren și îi oferă proprietarului imagini cu suprafața cumpărată.

Cu toate acestea, bărbatul nu are doar proprietăți pe lună, Denis Hope declarându-se și proprietar al unor planete precum Venus, Marte, Mercur. Însă, după cum spune el, ”nu vinde teren și pe alte planete deoarece nu poate găsi hărți pentru a le împărți în parcele.

Potrivit americanului, mai mult de 300 de hectare din suprafața lunii au fost deja cumpărate de milioane de oameni din întreaga lume. Ba mai mult de atât, chiar și unele celebrități au achiziționat teren pe suprafața satelitului. Unii dintre oamenii faimoși care au cumpărat  teren pe Lună ar fi: Tom Cruise, Nicole Kidman, John Travolta sau foști președinți ai Statelor Unite precum George W. Bush, Jimmy Carter sau Ronald Reagan.

Cum a devenit milionar omul care vinde pământ pe lună
Cum a devenit milionar omul care vinde pământ pe lună

Agenția imobiliară selenară

Agenția imobiliară a lui Denis Hope are doi angajați cu normă întreagă, 27 de distribuitori și șase ambasadori. Pentru a deveni distribuitor sau ambasador, o persoană trebuie să plătească o taxă de 60.000 de dolari și să cumpere un anumit număr de proprietăți pe suprafața Lunii. Bineînțeles, unii oameni l-au considerat escroc pe Hope, deoarece un singur om nu se poate declara proprietar al terenurilor din spațiul cosmic.

Se pare că totul a început prin anii 70 când Denis Hope și-a îndreptat atenția către spațiul cosmic. După ce a făcut mai multe cercetări, americanul a găsit o scăpare în Tratatul pentru Spațiul Comic din 1967, în document fiind prevăzut faptul că ”nici o națiune nu va avea dreptul de suveranitate sau control asupra sateliților”, însă nu erau făcute mențiuni despre persoanele fizice. Așadar, la 22 noiembrie 1980, bărbatul a trimis către ONU o declarație de proprietate asupra Lunii, dar nu a primit nici un răspuns, astfel el a luat acest lucru ca un indicator al reușitei sale.

Cu toate acestea, juriștii nu sunt de acord. Potrivit specialiștilor în avocatură, nici o persoană nu poate deține proprietăți în spațiul cosmic. Nu se știe acum ce se va întâmpla, însă este cert faptul că atât China, cât și India au dat în judecată unii oameni care au încercat să vândă teren pe Lună.