Home » Life & Style » Paste de casă fără ouă. Cum se fac și de ce ingrediente ai nevoie. Rețeta de la Chef Nicolai Tand

Paste de casă fără ouă. Cum se fac și de ce ingrediente ai nevoie. Rețeta de la Chef Nicolai Tand

Cojocaru Cristian / 11.11.2021, 13:18
Paste de casă fără ouă. Cum se fac și de ce ingrediente ai nevoie. Rețeta de la Chef Nicolai Tand

Preparatele făcute acasă par să aibă cel mai bun gust. De aceea, ar fi bine să înveți cum să pregătești paste de casă fără ouă cu o rețetă care vine din partea lui Chef Nicolai Tand.

Cum poți găti paste de casă fără ouă

În cadrul emisunii Neatza cu Răzvan și Dani, Chef Nicolai Tand a dezvăluit cum se pregătește o rețetă de paste italienești de casă, fără ou și cu foarte puține ingrediente. Pentru cei pasionați de gătit, rețeta este o mină de aur pentru cultura culinară. Astfel, uleiul trebuie aromatizat după cum a menționat Chef. Acest lucru se poate face într-o tigaie la foc încet sau într-o pungă de gătit care se bagă la cuptor.

”O să iau o pungă în care pun ulei, o să pun niște usturoi sfărâmat, o să pun niște ardei iute și bag la cuptor la vreo 50-60 de grade, doar cât să se încălzească și să se aromatizeze cât mai bine”, a menționat Chef Nicolai Tand.

Aceste paste pe care le-a pregătit Chef Nicolai Tand nu conțin ouă, ele fiind pregătite din grij, concentrat de roșii, puțină sare, ulei și apă fierbinte. După ce ați amestecat ingredientele respective, se va frământa aluatul. Ulterior se folosește un sucitor pentru a presa cât mai bine aluatul și se taie în așa fel încât să ia forma unor paste.

După ce pastele au fost puse la fiert, acestea se combină cu uleiul aromatizat. Pe deasupra, după gust se presară parmezan răzuit din belșug. Cu această rețetă poți fi sigur că nu vei da greș în fața invitaților tăi sau a celor dragi.

paste fără ouă
Cum poti experimenta cu ajutorul fainii texturi diferite ale pastelor de casa

Cum să alegi ingredientele potrivite

Atunci când alegi să prepari paste de casă, ingredientele pe care le folosești precum făina, uleiul de măsline sau sarea, joacă un rol foarte important în gustul pastelor. Poți face paste cu mai multe tipuri de făină însă este recomandat să experimentezi până când vei găsi rețeta perfectă pentru gusturile tale.

Află astfel că făina universală este una foarte bună în cazul pastelor și poți începe cu ea ca și experiment până când vei observa cum îți ies pastele. Cu ajutorul acestui tip de făină vei putea obține paste fine și ideal de servit alături de un sos roșu simplu. Tipul de făină 00 este o făină din grîu moale care are un conținut scăzut de gluten.

Acest tip de făină este utilizat în majoritatea rețetelor de paste tradiționale. Textura ei este similară cu cea a zahărului pudră. În cazul făinii integrale, aceasta are o aromă aparte, textură și profil proteic diferit. Poți experimenta adăugând cantități din fiecare tip de făină sau poți utiliza făină din grîu integral.

Uleiul de măsline este un alt ingredient utilizat în aluatul de paste doar că nu toată lumea îl folosește atunci când face paste de casă. Acest tip de ulei va ajuta aluatul să fie unul hidratat și la tăiere să poată fi odelat cu ușurință. Este recomandat să utilizezi ulei de măsline extravirgin, însă ai grijă să nu pui o cantitate foarte mare, având în vedere că este foarte aromat. Doar câteva picături vor fi mai mult decât suficiente.

Sarea utilizată este importantă la rândul ei în aluatul de paste. Folosește sare atât în aluat cât și în apa în care fierbi pastele. Pentru a avea parte de un gust delicat și deosebit, optează pentru sare de mare. Pune multă sare în apa în care fierbi pastele și te vei bucura d eo aromă aparte.