Home » Life & Style » Șase icoane din România despre care se spune că fac minuni. Unde se găsesc și ce lucruri uimitoare s-au săvârșit

Șase icoane din România despre care se spune că fac minuni. Unde se găsesc și ce lucruri uimitoare s-au săvârșit

Alexandru Cazacu / 24.03.2021, 15:03

Deși se spune că orice icoană este purtătoare de har și că au puterea de a transforma în bine gândul și mintea credincioșilor care se roagă la ele, există unele icoane din România despre care se spune că sunt făcătoare de minuni.

Șase icoane din România despre care se spune că fac minuni

După cum vă spuneam, icoanele se sfințesc prin Sfântul Duh și sunt purtătoare de har dumnezeiesc. În țara noastră există mai multe icoane făcătoare de minuni. Mai departe puteți afla care sunt unele dintre cele mai importante astfel de icoane, locul unde se află și ce lucruri uimitoare au săvârșit.

Icoana Maicii Domnului din Mănăstirea Trivale

Un dintre icoanele făcătoare de minuni se află în Mănăstirea Trivale din județul Argeș. Se spune că icoana a fost găsită în anul 1930, în podul bisericii. Cu toate acestea, modul în care a fost găsită aceasta este miraculos. Mai exact, preotului Dumitru Georgian i-ar fi apărut în vis chiar Maica Domnului și i-ar fi spus unde se află. Icoana a fost restaurată și îmbrăcată în argint și are o vechime de aproximativ 200 de ani.

Icoane din România făcătoare de minuni – Icoana cu trei mâini

Numită și Trihirussa, icoana cu trei mâini a maicii domnului se află la Mănăstirea Neamț și este o copie a unei icoane de la Mănăstirea Hilandar de pe Muntele Athos. Sfântul Ioan Damaschinul a trăit în secolul al IX-lea, icoana originală aparținându-i.

Se spune că, Ioan Damaschinul a fost pedepsit pentru trădare împotriva califatului prin tăierea mâinii drepte. El și-a luat mâna tăiată și a mers să se roage la icoana Maicii Domnului cu pruncul în brațe. După o noapte de rugăciune, acesta a adormit, iar când s-a trezit mâna era la locul ei. Atunci ar fi luat decizia de a adăuga icoanei o a treia mână.

Icoana Maicii Domnului de la Ghighiu

Denumită și Siriaca, Icoana Maicii Domnului de la Ghighiu este de asemenea făcătoare de minuni. Această icoană o înfățișează pe Maica Domnului cu o față tristă, cu lacrimi, care te urmărește în orice parte a ei te afli. Icoana a fost adusă din Siria și se spune că a săvârșit multe miracole de-a lungul timpului. Foarte mulți credincioșii merg să se roage la această icoană, despre care măicuțele de la Ghighiu spun că este vie. Se spune că dacă te rogi cu sufletul curat la ea, vei simți cum niște palme uriașe și calde te învăluiesc și îți alină sufletul.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Pasărea

O altă icoană făcătoare minuni se află la Mănăstirea Pasărea, la 29 de kilometri de București. Se spune că această icoană a fost găsită de un cioban lângă un copac, care a dat-o la un birt din sat. Ulterior icoana a fost luată de un preot, după ce i s-a arătat în vis locul unde se află și unde trebuie să ajungă. Se spune că Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Pasărea ajută femeile care nu au avut parte de soț și familie.

Icoane din România despre care se spune că fac minuni
Icoane din România despre care se spune că fac minuni

Icoana Sf. Parascheva din Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou

În biserica Sf. Gheorghe Cel Nou din Capitală se află icoana Sfintei Parascheva. De asemenea, această icoană este foarte renumită pentru miracolele pe care le-a înfăptuit. Se spune despre aceasta că vindecă bolile și ocrotește împotriva pericolelor de moarte.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Căldărușani

Se spune că în anul 1940, când Basarabia a fost invadată de soldații ruși, călugări de la o mănăstire din Basarabia s-au refugiat la Căldărușani. Aceștia au adus cu ei și Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, iar de atunci aceasta a rămas la Căldărușani în județul Ilfov.