Home » Life & Style » Sfinxul și Babele. Cum au luat naștere de fapt ciudatele stânci din Bucegi

Sfinxul și Babele. Cum au luat naștere de fapt ciudatele stânci din Bucegi

Cojocaru Cristian / 18.09.2021, 10:18
Sfinxul și Babele. Cum au luat naștere de fapt ciudatele stânci din Bucegi

Sfinxul și Babele din Munții Bucegi reprezintă unul dintre cele mai cunoscute atracții turistice, atât pentru români cât și pentru vizitatorii din alte țări. Află cum au luat naștere misterioasele stânci și ce teorii se învârt în jurul acestora.

Sfinxul și Babele: stâncile învăluite în mister

Celebra stâncă din Munții Bucegi, Sfinxul reprezinta un megalit antropomorf care este situat la o altitudine de peste 2.200 de metri. Cea mai plauzibilă ipoteză constă în faptul că formarea acesteia a avut loc datorită eroziunii eoliene însă acest lucru nu înseamnă că nu există și alte ipoteze, unele demne de romane science-fiction.

Această formațiune a căpătat această formă de-a lungul timpului, măsurând 8 metri înalțime și 12 metri lățime. Mai multe legende au luat naștere pe baza Sfinxului și Babelor de pe platoul Bucegi. Dacă unele fac trimitere la natură, celelalte afirmă că aceste stânci reprezintă creația omului.

Potrivit unor mărturii, aceste stânci care stau în vârful muntelui ar emana energie pozitivă, în timp ce unele persoane sunt de părere că reprezintă ”opera” extratereștrilor. Legat de mitologia greacă, se presupune că Atlas este, de fapt, vârful Omul din munții Bucegi sau Prometeu care este înlănțuit de o stâncă, în timp ce Babele reprezintă altarele vechilor civilizații. O altă teorie arată că Sfinxul ar fi prins această formă datorită dacilor, dar geologii sunt de altă părere.

“Pentru geologie nu au o mare importanţă, geologic nu au secrete. Mai profan spus, este un sandvici de straturi de roci cu diferenţiere a durităţii, şi prin fenomenul de abraziune au luat aceste forme. Dar o mare importanţă o au pentru geoturism, şi-aici sunt de acord cu conceptul de minune naturală a României, foarte spectaculoasă de altfel, motiv pentru care a pus probleme şi istoricilor care au încercat să arate că sunt modelate prin intervenţie umană“, a precizat Dan Grigore, cercetător la Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti pentru deweekend.ro.

sfinxul babele
Zeci de turisti se strang in data de 28 noiembrie pentru a prelua ”energia sacra” a Sfinxului

Teoriile demne de filme science-fiction

Oamenii cu o mai multă imaginație sunt de părere că celebrele stânci ar fi fost create de extratereștri. Astfel, în funcție de perspectivă, Sfinxul creează un joc de umbre care ar reprezenta un chip reptilian care este încă necunoscut actualei societăți. Pe de altă parte, unele persoane sunt de părere că acest loc ar reprezenta o bază extraterestrăi.

Astfel, în vara anului 2003, o echipă a Departamentului Zero ce aparține SRI ar fi făcut o descoperire în locul respectiv. Acestora li s-au alăturat serviciile secrete americane dar și reprezentanți ai Illuminati care au venit până pe plaiurile noastre pentru a acoperi toate aceste semne, se arată pe efemeride.ro. Cu atât mai mult, unele persoane ar fi luat contact cu cei care au făcut descoperirea și au afirmat că vorbeau limba română foarte bine, în ciuda faptului că proveneau din State.

Multe teorii, un singur adevăr

Sfinxul mai este considerat și ”piramidă energetică”, astfel că într-o zi din an, locul este vizitat de sute de turiști care vin să se încarce cu ”energia sacră”. În data de 28 noiembrie, turiștii vin pentru a observa cum razele solare construiesc o piramidă energetică în jurul chipului, fiind unul dintre cele mai vechi simboluri sacre.

Potrivit cercetătorilor, Sfinxul ar fi existat și pe vremea regatelor dacice care îl venerau pe Zamolxis. Astfel, în data de 28 noiembrie, Sfinxul poate fi observat cum este înconjurat de zeci de oameni. Această ”tradiție” a apărut în ziua în care Decebal și-a ucis fiul în locul respectiv, fiind un loc de sacrifiu.

Poveștile nu se termină aici și o altă teorie arată că Sfinxul din Bucegi și Sfinxul din Egipt ar fi legate cu un tunel al timpului, tridimensional. Tot aceeași teorie arată că acest tunel se află sub Sfinx și Babe și ar duce într-o altă lume.

“Sfinxul este de fapt „paznicul” unei comori, comori daca ne luăm dupa Edgar Cayce și chiar așa este, că știm majoritatea că Sfinxul din Bucegi este paznicul unei comori”, spun internauţii care probabil sunt de acord și cu legenda lui Bafomet și multe alte astfel de teorii ale conspirației.