Home » Life & Style » Superstiții din lume despre stele căzătoare. Ce se întâmplă de fapt când vezi o stea căzătoare

Superstiții din lume despre stele căzătoare. Ce se întâmplă de fapt când vezi o stea căzătoare

Voicu Costin / 19.05.2022, 10:57
Superstiții din lume despre stele căzătoare. Ce se întâmplă de fapt când vezi o stea căzătoare

Românii cred în superstiții și cu fiecare ocazie ivită, încearcă să creadă că destinul sau soarta va fi mai bună cu ei dacă urmează anumite ritualuri sau sfaturi venite din moși strămoși, de la oameni care credeau că natura sau anumite semne le pot influența viitorul și mersul lucrurilor. Așa se întâmplă și în cazul stelelor căzătoare. Ni s-a spus că de câte ori cade o stea de pe cer, dacă ne vom pune o dorință, aceasta se va îndeplini. Ce superstiții există în lume despre acest fenomen astrologic?

Superstiții privind stelele căzătoare

Dincolo de această superstiție, căderea stelelor de pe cer are o semnificație mai profundă pe care mulți oameni nu le știu. Care sunt acestea?

Semnificaţia stelei căzătoare

Încă din timpuri străvechi, înaintașii noștri erau impresionaţi la surprinderea stelelor căzătoare, fenomen ce demonstra măreţia Universului. Necunoștința lor ducea la diferite ipoteze precum sfârșirea lumii sau apocalipsa de care se tot vorbește inclusiv în zilele noastre. Cu timpul, au înțeles că este un fenomen astrologic și au început să creeze diferite ipoteze legate de importantul fenomen.

Superstiţii culese din lume. Același fenomen, credințe diferite

Multe culturi au avut dintotdeauna credinţe puternice şi superstiţii legate de stelele căzătoare. Acestea sunt un simbol pentru renaştere, începerea unei noi vieți sau dorinţa de a evolua. Spre exemplu, în Grecia Antică, se credea că stelele căzătoare erau sufletele oamenilor decedaţi, în vreme ce în tradiţia creştină, ele reprezentau îngeri şi demoni.

Ulterior, în Europa, existau culturi în care se credea că o stea căzătoare este aducătoare de ghinion, fapt invers a ceea ce se crede în zilele noastre. În Asia, ea se numeşte lacrima lunii şi prezice război, moarte sau pierderea unei persoane dragi. În Chile, dacă vezi o stea căzătoare, trebuie să iei o piatră în mână, iar în acest timp îţi pui o dorinţă. În Filipine trebuie să faci un nod la batistă pentru a fi ferit de ghinion. Atâtea popoare, atâtea obiceiuri! Fiecare colț al lumii cu credințele și superstițiile lui!

Dorinţele se împlinesc când te aştepţi mai puţin

Se spune că dorințele noastre se împlinesc odată cu credința în ele. Cu cât ne dorim ceva mai mult, cu atât se poate îndeplini. Astfel, putem combina credință cu superstiția, iar atunci când vedem stele căzătoare, să ne punem o dorință. Închide ochii, rosteşte în minte ceea ce îți dorești şi ai răbdare să se împlinească. Cele mai bune lucruri în viață se întâmplă atunci când te aștepți cel mai puțin!

Doar persoanele bune la suflet pot vedea stele căzătoare

Fiind un fenomen mai rar de văzut, pentru că nu în fiecare noapte cade o stea de pe cer, poți să crezi că ești norocos pentru că ai surprins un asemenea fenomen astrologic. Stelele nu se arată oricui, ci doar persoanelor bune la suflet. Potrivit tradiţiei, după o perioadă dificilă, lumina stelelor căzătoare ne va arăta cum putem să depăşim aceste probleme. Vom reuşi să trecem mai uşor peste dificultăţi şi să găsim lumina de la capătul tunelului, exact ca dâra de lumina pe care aceste stele le lasă în urmă, atunci când apun.