Home » Life & Style » Timp liber » Ce să plantezi lângă bujori. Sunt „vecinii” ideali

Ce să plantezi lângă bujori. Sunt „vecinii” ideali

Manolică Anca / 15.05.2022, 12:00
Ce să plantezi lângă bujori. Sunt „vecinii” ideali

Bujorul este incredibil de frumos atunci când este înflorit. Florile sale roz, moi și frumoase, luminează orice grădină și aduc un plus de culoare în curte și în casă. Planificarea grădinii de flori în jurul bujorilor este ușoară odată ce știi ce alte plante sunt cele mai bune companioane. Iată câteva sfaturi utile.

Îngrijirea bujorilor

Bujorii sunt una dintre cele mai cunoscute și mai îndrăgite plante perene. Acest lucru nu este deloc surprinzător, având în vedere frumusețea și parfumul lor somptuos, natura lor fără probleme și longevitatea. Dacă un bujor este bine amplasat, poate înflori timp de 100 de ani sau mai mult.

De asemenea, bujorii prosperă aproape oriunde în țară. Multe soiuri pot supraviețui chiar și unei ierni cu o temperatură minimă de -40 grade C. Așadar, avem toate motivele pentru care să plantăm aceste flori superbe în grădina noastră.

4 sfaturi pentru plantarea corectă a bujorilor

Atunci când alegi un loc unde să crească noii tăi bujori, asigură-te că au parte de multă lumină. Între 6 și 8 ore de soare deplin este cel mai bine pentru a produce o mulțime de flori, dar le va merge bine și într-un loc cu soare dimineața și umbră ușoară după-amiaza.

Plantele de bujor au nevoie de un sol neutru, bine drenat, departe de rădăcinile copacilor concurenți. Această plantă va crește pentru a acoperi o suprafață cu un diametru de aproximativ un metru, așa că asigură-te că au suficient spațiu. Odată plantată în condiții prielnice, aceasta va înflori foarte mulți ani.

Bujori
Bujori

Adâncimea de plantare este critică; dacă este plantată prea adânc, nu va înflori. Atunci când plantezi un bujor crescut în ghiveci, acoperă-l nu mai adânc decât a crescut în ghiveci.

Încearcă să nu îi deranjezi rădăcinile și să nu îi deteriorezi rădăcinile de hrănire. Un bujor nou plantat poate avea nevoie de până la 3 ani pentru a-și atinge potențialul maxim de înflorire, dar odată stabilită, acestei plante îi place să fie lăsată în pace.

Ce flori poți să plantezi lângă bujori

Este o întrebare care se pune adesea în „lumea” grădinăritului. Ei bine, află că există o mulțime de opțiuni și, cu toate că au tendința de a acapara spectacolul, bujorii strălucesc cu adevărat atunci când sunt asociați cu „parteneri” corecți de înflorire.

Alegerea plantelor care înfloresc simultan cu bujorii tăi este modalitatea perfectă ca grădina ta să arate superb. Deoarece bujorii înfloresc într-o formă rotundă, vei dori să alegi florile potrivite pentru a compensa asta. Aceștia arată uimitor atunci când sunt plantați lângă arbuști și alte plante perene care pot adăuga textură și formă împrejurimilor lor.

Bujorii adoră alliumele, floarea Nasturtium, irișii bărboși, irișii siberieni, bulbii de primăvară, columbinele, hortensiile, patlagina, narcisele și diverși arbuști și arbori mici. Heuchera purpurie sau crinii se zi se potrivesc și ei de minune.