Home » Life & Style » Timp liber » Lacul Miresei. Legenda cutremurătoare a lacului din România despre care se spune că ar fi blestemat

Lacul Miresei. Legenda cutremurătoare a lacului din România despre care se spune că ar fi blestemat

Nistor Alexandru / 15.10.2021, 10:07
Lacul Miresei. Legenda cutremurătoare a lacului din România despre care se spune că ar fi blestemat

De-a lungul vremii, multe legende au luat naștere în jurul Lacului Miresei din Câmpina. Ei bine, una dintre aceste legende, cea care ar fi dat și numele lacului, vorbește despre o tânără nefericită în dragoste. Haideți să vedem ce spune legenda înfiorătoare a lacului din România despre care se spune că ar fi blestemat.

Legenda cutremurătoare a Lacului miresei

Pe lângă frumusețea și liniștea pe care le oferă, în jurul Lacului Miresei (Lacul Bisericii) se învârt mai multe legende despre blesteme, sinucideri sau accidente fatale. Situat în apropierea Bisericii Sfinții Voievozi din Câmpina, acest lac a fost amenajat cu câțiva ani în urmă, fiind unul dintre cele mai frumoase locații din această zonă. Lacul Miresei are o adâncime mai mică de 10 m și aproximativ 300 de metri lungime.

După cum spuneam, o altă legendă din jurul acestui lac vorbește despre o tânără forțată de către părinți să se mărite, împotriva voinței sale. Deși iubea pe altcineva, ea a fost nevoită să se mărite cu un bărbat bătrân, urât, însă foarte bogat. Se spune printre localnici că în ziua nunții, îmbrăcată în rochia de mireasă, tânăra s-a aruncat în apa lacului cu pricina, iar dimineața, la suprafața apei au rămas doar voalul și florile de lămâiță, potrivit observatorulph.ro.

Ei bine, potrivit celor care locuiesc în zona Lacului Miresei povestesc că, în unele nopți cu lună plină, nefericita mireasă își face apariția plutind pe apă.

Legenda cutremurătoare a Lacului miresei
Lacul Miresei. Legenda înfiorătoare a lacului din România despre care se spune că ar fi blestemat

Legenda bisericii scufundate

Potrivit unei legende, prin jurul anului 1200, aici exista o mănăstire de călugări care nu au respectat jurământul credinței, așadar Dumnezeu i-a pedepsit. Într-o noapte, o furtună iscată de nicăieri a distrus mănăstirea și chiliile, iar monahii ce sălășluiau aici și-au găsit sfârșitul pe fundul apelor.

O altă legendă care circulă printre localnici povestește despre o biserică care exista în acest loc, în Primul Război Mondial. Lăcașul s-ar fi prăbușit peste enoriași aflați la slujbă. Se spune că o apă mare a acoperit biserica respectivă și nici unul dintre aceștia nu a reușit să scape, deoarece toți erau păcătoși. Potrivit legendei, un preot aflat la slujbă a lăsat un blestem asupra locului respectiv. Mai exact, el ar fi spus: așa cum se îneacă el, să se înece și alții, potrivit sursei citate.

Lacul care își cere ”tributul”

De-a lungul anilor mai multe accidente mortale, sinucideri și înecuri fără explicație ar fi avut loc aici, așadar, toate acestea au dat naștere mai multor legende. Se spune că în toate cazurile, morțile au fost urmate de vuietul lacului care se aude din adâncuri, care ar fi un semn că lacul cere un ”suflet de om tânăr”, mai ales de bărbat.

De asemenea, localnicii sunt de părere că, în fiecare an lacul cu pricina își cere ”tributul”. Ba chiar mai mult de atât, cu ani în urmă, bunicii le spuneau nepoților să nu meargă la scăldat câteva zile după ce apele ”urlau”, deoarece vuietul era urmat de un înec al unui băiat sau bărbat.