Home » Meteo » Prognoza meteo 18-31 octombrie. Vreme schimbătoare. În ce zonă din România se vor înregistra temperaturi maxime de 22 de grade

Prognoza meteo 18-31 octombrie. Vreme schimbătoare. În ce zonă din România se vor înregistra temperaturi maxime de 22 de grade

Toader Mihai / 18.10.2021, 14:25
Prognoza meteo 18-31 octombrie. Vreme schimbătoare. În ce zonă din România se vor înregistra temperaturi maxime de 22 de grade

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc prognoza meteo pentru perioada 18 – 31 octombrie 2021. Se pare că vremea va fi oscilantă în următoarele două săptămâni, însă vom avea și valori termice care vor ajunge până la 22 de grade Celsius. Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii octombrie și în ce zonă a țării se vor înregistra cele mai mari temperaturi, poți afla în continuarea acestui articol.

Prognoza meteo 18-31 octombrie. Vreme schimbătoare în România

Potrivit estimărilor meteorologilor pentru următoarele două săptămâni, regimul termic va fi unul oscilant în România, iar în unele regiuni vor fi și perioade cu valori termice care vor ajunge chiar și la 22 de grade Celsius. Cu toate acestea, în unele nopți ale intervalului de prognoză, vom avea temperaturi situate în jurul a 4-5 grade și chiar sub 0 grade în zonele de munte. Haideți să vedem cum va fi vremea în a doua parte a lunii octombrie în toate regiunile țării.

Banat

La începutul intervalului de prognoză vom avea temperaturi apropiate de mediile multianuale. Mai exact, media maximelor se va situa în jurul a 16 grade, iar ce a minimelor va fi de 4 – 6 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi ușor, iar în zilele de 20, 21 și 22 octombrie valorile termice vor ajunge la 20 – 22 de grade, ia minimele în jurul a 8 – 10 grade Celsius. Cu toate acestea, pe 23 și 24 octombrie valorile termice maxime vor coborî până la 12 – 13 grade. În cea de-a doua săptămână a intervalului, temperaturile maxime vor fi ușor mai ridicate și se vor situa în jurul a 15 – 16 grade

În ceea ce privește precipitațiile, ploile își vor face apariția în zilele de 22 și 23 octombrie, însă o probabilitate mai ridicată a precipitațiilor va fi după data de 27 octombrie.

Crișana

Din punct de vedere al temperaturilor, în primele două zile ale intervalului, vremea fa fi normală. Media regională a maximelor va fi situată în jurul a 16 grade Celsius, iar minimele vor ajunge la 5 grade. Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 – 22 octombrie, se estimează o creștere a valorilor termice, până la maxime de peste 20 de grade.

Cu toate acestea, spre finalul săptămânii vremea se va răci accentuat. Așadar, în zilele de 23 și 24 octombrie, media valorilor maxime va ajunge la 12 – 14 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul valorii de 4 grade. În ultima săptămână prognoză nu vor exista variații semnificative ale vremii, însă  se estimează o încălzire ușoară, când mediile regionale ale maximelor vor ajunge la 16 grade. Ploile își vor face apariția în zilele de 22 și 23 octombrie, însă probabilitatea va fi mai ridicată după data de 27 octombrie.

Meteo 18-31 octombrie – Transilvania

În primele două zile ale intervalului, valorile termice maxime vor fi în medie de 13 grade. Cu toate acestea, vremea se va încălzi semnificativ după aceste zile, iar temperaturile maxime vor ajunge la 18 – 20 de grade Celsius. În zilele de 23 și 24 octombrie valorile termice vor scade, când vor fi maxime de 10 – 12 grade. Potrivit estimărilor ANM, pentru a doua săptămână sunt așteptate temperaturi puțin mai ridicate, de până la 12 – 14 grade.

Pe tot parcursul intervalului, valorile termice medii se vor situa în jurul a 2 – 4 grade, cu valori mai ridicate pe data de 23 octombrie, când temperatura aerului va ajunge la 5 – 7 grade Celsius, însă vor fi mai scăzute la începutul săptămânii viitoare, când media regională se va situa în jurul a 0 grade Celsius. Ploile locale  își vor face apariția în zilele de 22 și 23 octombrie, iar probabilitatea mai mare de ploaie va fi în creștere în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Prognoza meteo 18-31 octombrie. Vreme schimbătoare în România
Prognoza meteo 18-31 octombrie. Vreme schimbătoare în România

Maramureș

La începutul perioadei de prognoză, nu se vor semnala variații termice. Cu toate acestea, în 20, 21 și 22 octombrie, vremea se va încălzi și vom ajunge la o medie de 18 grade Celsius. La finalul săptămânii, vremea se va răci, iar media maximelor termice se va situa în jurul a 10 – 12 grade, iar minimele vor ajunge aproape de zero grade.

În ultima săptămână a lunii octombrie, valorile termice vor fi ușor peste normalul acestei perioade din an, cu o medie regională a maximelor de până la 14 grade. Până la data de 21 octombrie, vom avea parte de vreme, în general, frumoasă, apoi se vor semnala ploi locale, cu o probabilitate mai ridicată în zilele de 22 și 23 octombrie, dar și după data de 27 octombrie.

Moldova

În primele două zile ale intervalului nu se vor semnala variații termice față de zilele precedente. Cu toate acestea, în 20, 21 și 22 octombrie, temperaturile vor fi în creștere, iar maximele vor ajunge la 20 – 23 de grade și minimele nocturne se vor situa în jurul a 7 – 9 grade.

În perioada 24 – 26 octombrie, vremea se va răci, când vor fi, în medie, temperaturi maxime de 12 grade, iar minimele vor ajunge la 2 – 3 grade. În ultimele zile ale lunii octombrie, vremea va fi ușor mai caldă, iar maximele vor ajunge, în medie, la 14 – 15 grade și minimele se vor situa în jurul a 4 – 6 grade Celsius. Pe tot parcursul intervalului, regimul pluviometric va fi în general deficitar, însă pe 23 octombrie și în perioada 27 – 31 octombrie, vor fi posibile ploi locale.

Dobrogea

Primele trei zile ale intervalului vor veni cu valorile termice situate în jurul celor normale pentru această perioadă, când maximele vor fi de 15 – 16 grade, iar minimele vor ajunge la 7 – 8 grade. Cu toate acestea, în perioada 21 – 23 octombrie, vremea se va încălzi, iar valorile termice maxime vor ajunge la 18 – 20 de grade și minimele se vor situa la 8 – 11 grade.

După aceasta, valorile termice vor scade, iar în zilele de 24, 25 și 26 octombrie media maximelor va ajunge la 12 – 13 grade. Spre sfârșitul lunii octombrie, nu vor mai fi  variații semnificative ale temperaturii aerului, însă se va semnala o ușoară încălzire, până la o medie regională a maximelor de 15 – 16 grade. Regimul pluviometric va fi mai ridicat în perioada 23 – 25 octombrie, în rest, doar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniță.

Muntenia

În prima săptămână a intervalului, vremea se va încălzi treptat, când vor fi valori medii ale maximelor de 16 grade. În zilele de 21 și 22 octombrie se va ajunge la valori termice de 20 – 22. Însă spre finalul săptămânii vremea se va răci, până la o medie a maximelor de 12 – 13 grade. Cu toate acestea, va urma o încălzire a vremii în perioada 27 – 31 octombrie, când media valorilor diurne va ajunge în jurul a 16 – 17 grade.

Pe tot parcursul intervalului, minimele vor ajunge, în medie, la 5 – 6 grade, însă în ziua de 23 octombrie, vor fi mai ridicate și vor atinge 8 – 9 grade. Cu toate acestea, la începutul săptămânii viitoare, media minimelor va ajunge la 2 – 3 grade. Regimul pluviometric va fi mai ridicat în 23 și 24 octombrie, iar în restul intervalului, condițiile de ploi slabe vor fi destul de reduse.

Oltenia

În zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 17 – 18 grade. Ulterior, mediile maximelor vor crește până la 20 de grade, pe data de 22 octombrie. După aceasta, vremea se va răci treptat, iar pe 24, 25 și 26 octombrie, valorile termice maxime vor fi, în medie, de 12 – 13 grade, însă spre finalul lunii octombrie sunt estimate maxime în jur de 16 grade.

Temperaturile minime vor fi, în medie, de 4 – 6 grade, cu valori mai ridicate în ziua de 23 octombrie, când vor fi 8 – 10 grade. O probabilitate destul de ridicată de ploi se va semnala în 22 și 23 octombrie și la sfârșitul lunii octombrie, însă doar izolat și trecător.