Home » Sănătate » Serviciul de Ambulanță București: ambulanțe solicitate pentru persoanele fără adăpost

Serviciul de Ambulanță București: ambulanțe solicitate pentru persoanele fără adăpost

Sebastian Rotaru / 13.12.2016, 14:46
Serviciul de Ambulanță București: ambulanțe solicitate pentru persoanele fără adăpost

Serviciul de Ambulanță București – Ilfov a primit mai multe apeluri în ultima zi, cu privire la persoanele fără adăpost care aveau nevoie de ingrijiri.

Echipajele de la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov au primit, în ultimele 24 de ore, zece apeluri prin care se solicita intervenția acestora în cazul unor persoane fără adăpost. Dintre acestea, șase persoane au fost duse la centre speciale pentru adăpost, iar petru dintre ele au avut nevoie de îngrijiri medicale la spital, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță, Alis Grasu, potrivit news.ro.

Potrivit managerului, de luni dimineață și până marți la ora 13:00, la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov s-au înregistrat un număr foarte mare de sisizări, mai exact 1,896.

Totuși, dintre cele 1,896 de sesizări, doar 959 au fost urgențe de cod roșu și galben. Durerile toracice și insuficiențele respiratorii au reprezentat cele mai dese cazuri, iar 174 au reprezentat traumatisme, fracturi, fisuri, entorse și lipotimii, toate acestea înregistrându-se în spațiile publice. Printre aceste apeluri au fost și cele zece pentru persoanele fără adăpost.

Reiterăm că, în decursul zilei de luni, managerul de la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov, Alis Grasu, a cerut spitalelor din București să pregătească paturi pentru persoanele fără adăpost, pe timpul iernii.

„Adăposturile pe care le avem la nivelul municipiului Bucureşti nu sunt suficiente, nu pot găzdui toate persoanele fără adăpost. Rog administraţia spitalelor să aloce un număr de paturi în fiecare spital aparţinând Primăriei Generale pentru acele persoane fără adăpost care au halenă alcoolică şi nu sunt primite în adăposturi, pentru acele persoane care au afecţiuni cronice care nu se pot servi singure şi care ar trebui duse într-un spital, şi nu într-un adăpost, unde spaţiul este deja foarte aglomerat”, a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, la Comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei