Home » Stiri Diaspora » Îngrijitoare româncă, condamnată la închisoare în Spania. Ce a putut să-i facă bărbatului de care avea grijă

Îngrijitoare româncă, condamnată la închisoare în Spania. Ce a putut să-i facă bărbatului de care avea grijă

Manolică Anca / 12.08.2022, 16:20
Îngrijitoare româncă, condamnată la închisoare în Spania. Ce a putut să-i facă bărbatului de care avea grijă

Caz incredibil în Spania. O îngrijitoare româncă a condamnată la închisoare, după ce a fost găsită vinovată că l-a înșelat pe pensionarul de care avea grijă. Se pare că aceasta a reușit să îl păcălească pe bătrân și să îi fure o sumă importantă de bani de pe cardul de credit. Ce spune despre aceste acuzații.

O îngrijitoare româncă, condamnată la trei ani și jumătate de închisoare

O femeie din România, ce lucra ca îngrijitoare în Vall d’Uixó, provincia valenciană Castelló din Spania, a fost condamnată la trei ani și jumătate de închisoare după ce a fost găsită vinovată că l-a înșelat pe pensionarul pe care îl îngrijea.

Potrivit acuzațiilor aduse, ea ar fi profitat de faptul că se avea acces în casa bărbatului, astfel că a făcut în așa fel încât să îi afle toate parolele de la bancă. A reușit să îi fure cardul de credit și o sumă de 2.400 de euro în 12 zile. Între timp, victima a și decedat, dar din cauze externe.

Conform hotărârii Curții Provinciale confirmată de Curtea Supremă, românca mergea în fiecare la casa victimei. Ea a petrecut o perioadă bună de timp acolo, lucrând ca șofer, îngrijitor pentru bărbat și chiar asistentă în tranzacțiile sale bancare. Astfel că, pensionarul a avut încredere în ea și i-a încredințat codul PIN al cardului său.

„În zilele anterioare datei de 12 ianuarie 2011, românca a folosit un card de credit și, cunoscând codul PIN al acestuia, a efectuat o serie întreagă de retrageri, ghidate de scopul obținerii unui drept necuvenit, un câștig de capital. A mers de mai multe ori la diferite bancomate și a retras o sumă totală de 2.400 de euro.”, a confirmat sentința dată.

Femeia neagă că ar fi făcut asta

Îngrijitoarea româncă a negat aceste fapte și a susținut că bătrânul avea cunoștință despre aceste retrageri bancare. Ulterior, a spus ea, din cauza fapului că aceasta i-a respins cererile sexuale și pentru că l-a denunțat pentru hărțuire, el ar fi acuzat-o câteva lui mai târziu că l-ar fi furat.

În declarația lor de la proces, agenții Gărzii Civile au spus că reclamantul (care a decedat ulterior), le-a zis în momentul depunerii plângerii că a fost anunțat telefonic de către bancă despre aceste retrageri din contul său.

„Unele dintre retrageri au suferit comisioane importante, lucru pe care deținătorul cardului îl poate evita prin alegerea propriului bancomat al entității de card, care nu implică nicio taxă.

Acest fapt nu a trebuit să-l îngrijoreze pe acuzat, întrucât comisioanele nu au contat pentru ea, deoarece nu era proprietatea ei. În acest fel, versiunea bătrânului este crezută într-o măsură mai mare”, a subliniat Judecătoria.

Așadar, femeia care plecase să muncească în Spania riscă acum să își petreacă următorii trei ani și jumătate după gratii.