Home » Știri » Cine este Mihaela Ștefan, noul inspector școlar general al Capitalei

Cine este Mihaela Ștefan, noul inspector școlar general al Capitalei

Alexandru Cazacu / 08.06.2021, 13:33

Mihaela Ștefan este noul inspector școlar general din București. Până a prelua noua funcție, ea a fost inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Află în următoarele rânduri cine este Mihaela Ștefan.

Cine este Mihaela Ștefan, noul inspector școlar general al Capitalei

Mihaela Ștefan a preluat funcția de inspector școlar general al Capitalei după ce vineri, Ionel Pușcaș a fost demis din această funcție de către ministrul Educației. Se pare că fostul inspector general a fost demis în urma declarațiilor pe care le-a făcut despre incidentul de la școala George Bacovia, unde un elev s-a aruncat pe geam, după ce a fost agresat de colegi.

Noul inspector general școlar din Capitală, Mihaela Ștefan a absolvit studiile filologice, având doctorat și gradul didactic I. De asemenea, ea are nu mai puțin de 23 de ani vechime în învățământ și este titular la catedra de limba și literatura română, în cadrul Colegiul Național “Ion Creangă” din București.

De asemenea, Mihaela Ștefan are experiență ca profesor metodist pentru disciplina limba și literatura română, respectiv pentru proiecte europene, ca inspector pentru proiecte europene ISMB, ca inspector școlar pentru management instituțional ISMB-sector 3 (din ianuarie 2020) și ca inspector școlar general adjunct ISMB (începând din martie 2021), potrivit edupedu.ro.

Ce planuri are Mihaela Ștefan pentru următoarele luni

În cadrul unui interviu pentru sursa citată, Mihaela Ștefan a vorbit despre planurile pe care le are în ceea ce privește noua sa funcție. Se pare că inspectorul școlar general al Capitalei dorește să mobilizeze inspectoratul școlar pentru o bună desfășurare a examenelor naționale din această vară.

”Am acceptat această provocare de a prelua conducerea inspectoratului școlar al municipiului București tocmai în spiritul susținerii examenelor naționale cu seriozitate, cu asumare, cu responsabilizarea noastră, a tuturor, pentru că va fi o perioadă extrem de încărcată și de dificilă.

De aceea îmi propun să mobilizez echipa inspectoratului școlar din această nouă funcție, tocmai pentru derularea acestor evenimente care vor caracteriza perioada verii în ceea ce ne privește. Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice în acest sens, examenele naționale necesită implicarea resursei umane într-o foarte mare măsură!”, a spus Mihaela Ștefan pentru edupedu.ro.

Cine este Mihaela Ștefan, noul inspector școlar general al Bucureștiului
Cine este Mihaela Ștefan, noul inspector școlar general al Bucureștiului

Ionel Pușcaș demis de la conducerea inspectoratului școlar al Capitalei

Fostul inspector școlar general al Capitalei, Ionel Pușcaș, a fost demis vineri de către Sorin Cîmpeanu. Se pare că motivul a fost declarația lui Pușcaș în ceea ce privește evenimentul de la școala gimnazială ”George Bacovia”, unde un elev s-a aruncat pe geam, fiindcă ar fi fost umilit de colegi.

”Este un incident dramatic, este un lucru care se adaugă pierderilor educaționale, sunt pierderi în plan emoțional, chiar și psihic, este nevoie mai mult decât oricând de empatie, de înțelegere și de responsabilitate și din păcate inspectorul școlar general de București, prin acea declarație „a fost  simplă joacă”… nu, atunci când se aruncă un elev de la fereastra etajului 1 nu este o joacă obișnuită, e nevoie de responsabilitate.

Un astfel de gest nu poate fi catalogat drept o joacă obișnuită, lucrurile trebuie tratate cu responsabilitate și cu empatie, îmi pare rău că un coleg a făcut această declarație, măsurile au fost corelate în raport cu gravitatea declarației, în opinia mea”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.