Home » Știri » Cum a ajuns soțul Angelei Merkel să fie poreclit Fantoma de la Operă. Imagini rare cu cei doi

Cum a ajuns soțul Angelei Merkel să fie poreclit Fantoma de la Operă. Imagini rare cu cei doi

Alexandru Cazacu / 08.02.2021, 10:13
Cum a ajuns soțul Angelei Merkel să fie poreclit Fantoma de la Operă. Imagini rare cu cei doi

Nu sunt mulți cei care știu că, după 15 ani de zile Angela Merkel se pregătește să renunțe la funcția de cancelar. În 2005, ea a preluat mandatul, fiind totodată prima femeie care a avut această funcție în Germania. Care este motivul pentru care soțul Angelei Merkel este poreclit ”Fantoma de la Operă”.

Cum a ajuns soțul Angelei Merkel să fie poreclit Fantoma de la Operă

Cancelarul, în vârstă de 66 de ani, ar putea să se despartă complet de viața politică. Cu această ocazie, Angela Merkel va putea să se concentreze mai mult pe viața de familie. Deși nu sunt multe detalii știute din acest punct de vedere, Angela folosește numele de familie al primul ei soț, al ei fiind Kasner. Când avea doar 23 de ani, în 1977, ea s-a măritat cu fizicianul Ulrich Merkel, un mariaj care a durat aproximativ cinci ani.

După despărțirea de acesta, Angela Merkel și-a păstrat numele de familie al bărbatului.În anul 1981 înainte de divorțul cancelarului german, Angela l-a întâlnit pe Joachim Sauer, un profesor de chimie și fizică la Universitatea din Berlin. Cei doi s-au căsătorit mult mai târziu, mai exact pe 30 decembrie 1998.

Soțul Angelei Merkel, poreclit ”Fantoma de la Operă”

Curios este faptul că, al doilea soț al cancelarului a ajuns faimos prin faptul că nu prea iese în evidență. Ba chiar, nici la evenimentele publice nu apare des. Acesta este poreclit ”Fantoma de la Operă”, deoarece nu a participat nici măcar la învestirea soției sale în funcția de cancelar.

De asemenea, bărbatul a mai fost căsători o dată, iar din prima căsătorie are și doi copii (Daniel și Adrian). Astfel, prin alianță Angela Merkel le-a devenit mamă, ea neavând copii. Nu este cunoscut motivul pentru care nu a avut moștenitori biologici, deoarece cancelarul nu a făcut dezvăluiri pentru presă în acest sens.

De ce este poreclit soțul Angelei Merkel Fantoma de la Operă
De ce este poreclit soțul Angelei Merkel Fantoma de la Operă

Angela Merkel, prima femeie cancelar în Germania

Prima femeie cancelar al Germaniei se pregătește să părăsească viața politică după 15 ani de mandat. În această perioadă, Angela Merkel le-a demonstrat altor politicieni și lideri mondiali că o femeie poate să fie unul dintre cei mai de succes politicieni ai lumii.

Cancelarul german a ocupat această funcție mai mult timp decât majoritatea omologilor săi. În perioada cât a fost cancelar, Angela Merkel a discutat cu nu mai puțin de patru premieri ai Marii Britanie, patru președinți francezi și cu alți șapte premieri ai Italiei. De asemenea, Joe Biden este al patrulea președinte american care a lucrat cu Angela Merkel.

Angela Merkel, printre cei mai puternici lideri mondiali

Deși a avut rezultate foarte bune în timpul mandatului său, Angela Merkel a fost nevoită să își dovedească puterea și abilitățile politice. Unii dintre omologii cancelarului german au încercat chiar să își dovedească puterea în fața ei sau să o umilească. Un exemplu ar fi, atunci când liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a adus labradorul la o întâlnire cu Angela Merkel, fiind cunoscut faptul că aceasta are o fobie în privința câinilor.

Când a preluat funcția de cancelar, devenind prima femeie din istoria Germaniei care a ocupat această funcție, mulți erau de părere că nu o să reziste pe acest post. Cu toate acestea, Angela Merkel a făcut față tuturor încercărilor cu brio și s-a bucurat de o popularitate extraordinară.