Home » Știri » Știri sociale » Ce l-a întrebat Erdogan pe Klaus Iohannis. Are legătură cu un celebru român

Ce l-a întrebat Erdogan pe Klaus Iohannis. Are legătură cu un celebru român

Alexandru Cazacu / 01.07.2022, 10:55
Ce l-a întrebat Erdogan pe Klaus Iohannis. Are legătură cu un celebru român

În cursul zilei de joi, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele Turciei, Recep Erdogan, în marja participării la summitul NATO de la Madrid. În cadrul discuțiilor, cei doi președinți au discutat pe mai multe subiecte, iar la finalul întrevederii au vorbit puțin și despre fotbal. Ce la întrebat Erdogan pe Klaus Iohannis, vei afla în continuarea articolului curent.

Ce l-a întrebat președintele Erdogan pe Klaus Iohannis

Spre finalul întrevederii, cei doi șefi de stat au purtat și o scurtă discuție despre fotbal. Mai exact, conform unor surse oficiale, președintele Erdogan l-a întrebat pe Klaus Iohannis ce mai face Gheorghe Hagi.

Ei bine, șeful statului român i-a spus lui Erdogan că Gică Haci este bine, că antrenează acum tineri fotbaliști și că are o academie de fotbal. Totodată, președintele Turciei a amintit și de fiul „Regelui”, Ianis Hagi. Despre acesta din urmă, Klaus Iohannis a spus că este foarte talentat și un bun jucător, potrivit Agerpres.

Reamintim că, pe final de carieră, Gică Hagi a ajuns la Galatasaray Istambul. La această echipă, el care avea să realizeze unele dintre cele mai mari reușite pe plan fotbalistic. În acea perioadă, unul dintre cei mai buni fotbaliști români din toate timpurile, Gică Hagi, a câștigat o popularitate foarte mare printre suporterii turci.

Intensificarea cooperării între România și Turcia în domeniul energiei

La întrevederea lui Klaus Iohannis cu omologul său turc s-a discutat și despre relația bună dintre cele două state. Totodată, cei doi șefi de stat au convenit asupra intensificării cooperării în domeniul energiei, în contextul actual de securitate, informează Administrația Prezidențială.

„În cadrul discuțiilor, Președintele României a reliefat nivelul foarte bun al relației de Parteneriat Strategic dintre România și Turcia, iar Președintele Recep Tayyip Erdoğan a subliniat faptul că cele două țări au o relație foarte puternică.

De asemenea, cei doi omologi au salutat nivelul în creștere al relațiilor economice, precum și reuniunea recentă a Comisiei mixte economice.

Totodată, a fost salutată dinamica în creștere a contactelor politice cei doi șefi de stat reconfirmând dorința comună de a organiza în acest an reuniunea Trilaterală la nivel de Președinți România-Polonia-Turcia”, transmite Administrația Prezidențială.

Ce l-a întrebat Erdogan pe președintele Klaus Iohannis
Ce l-a întrebat Erdogan pe președintele Klaus Iohannis. Are legătură cu un celebru român

Discuțiile dintre Erdogan și Iohannis cu privire la situația din Ucraina

La aceeași întâlnire, Iohannis și Erdogan au discutat și despre situația actuală din Ucraina și despre evoluția războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Din acest punct de vedere, președintele Klaus Iohannis a împărtășit evaluarea părții române, inclusiv de după vizita efectuată pe 16 iunie la Kiev, potrivit sursei citate.

În schimb, președintele Erdogan a informat în legătură cu rezultatele demersurilor de mediere pe care le întreprinde. Un alt subiect important discutat a fost „tranzitul cerealelor din Ucraina”, moment în care șeful de stat român a prezentat eforturile României cu privire la creșterea de tranzit prin țara noastră.

După cum se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale, Recep Tayyip Erdoğan i-a mulțumit președintelui Iohannis pentru ajutorul acordat de către România în gestionarea incendiilor de vegetație care, în 2021, au afectat grav Turcia.