Home » Știri » Știri sociale » Vouchere alimente 2022. Ce carduri nu pot fi folosite la Kaufland și Lidl

Vouchere alimente 2022. Ce carduri nu pot fi folosite la Kaufland și Lidl

Alexandru Cazacu / 11.08.2022, 14:04
Vouchere alimente 2022. Ce carduri nu pot fi folosite la Kaufland și Lidl

Vești noi pentru beneficiarii de vouchere pentru alimente 2022. Începând din luna august, persoanele care primesc tichete sociale pot achiziționa alimente și din supermarketurile Kaufland și Lidl, însă este vorba doar despre beneficiarii unor anumite carduri. Află în continuare ce carduri nu pot fi utilizate în magazinele Kaufland și Lidl.

Vouchere alimente 2022. Care sunt cardurile ce nu pot fi folosite la Kaufland și Lidl

Începând din această lună, beneficiarii de vouchere pentru alimente din programul „Sprijin pentru România” pot face cumpărăturile și în supermarketurile menționate. Cu toate acestea, în prima etapă vor fi acceptate doar tichetele sociale emise de Up România și Sodexo. În concluzie, persoanele care primesc tichete sociale emise de Edenred nu pot cumpăra, cel puțin deocamdată, alimente din Kaufland și Lidl.

„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, au informat reprezentanții Lidl.

„În primă etapă, pentru beneficiarii voucherelor de alimente vor fi acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România”, a anunțat și Kaufland, potrivit Antena 3.

Conform anunțului companiei, cu aceste carduri clienții pot cumpăra numai produse alimentare. În schimb, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl vor fi achitate separat, prin orice alt mijloc de plată acceptat de către lanțul de magazine.

Peste 2,5 milioane de români primesc vouchere pentru alimente

Începând cu data de 1 iunie 2022, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început să emită, distribuie și să încarce voucherele pentru alimente care, după cum spuneam, sunt oferite prin programul „Sprijin pentru România”.

Tichete sociale sunt oferite pe suport electronic (pe card). Conform autorităților, acestea sunt destinate celor aflați în situații de depravare materială sau cu risc de sărăcie. Trebuie să menționăm că tichetele au o valoare nominală de câte 250 de lei fiecare. De voucherele pentru alimente beneficiază peste 2,5 milioane de persoane din categoriile menționate. Tichetele sociale sunt destinate achiziției de produse alimentare și mese calde.

Vouchere alimente 2022. Ce carduri nu pot fi folosite în magazinele Kaufland și Lidl
Vouchere alimente 2022. Ce carduri nu pot fi folosite în magazinele Kaufland și Lidl

Cât timp poți să faci cumpărături cu vouchere pentru alimente

Este, de asemenea, important să precizăm că banii de pe tichetele pentru alimente pot fi utilizați doar pentru o anumită perioadă. Conform Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, sumele de pe cardurile sociale sunt valabile 12 luni de la data încărcării acestora.

Concret, banii de pe tichetele sociale trebuie cheltuiți în cel mult un an de zile de la data de când au devenit disponibili pe carduri, informează instituția.

Ce trebuie să faci dacă nu ai primit tichetele sociale

Cei care nu au primit tichetele pentru alimente se pot adresa atât Ministerului Muncii, cât și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcție de problema pe care au întâmpinat-o.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române”, informează MIPE.

Ministerul Muncii actualizează lista beneficiarilor de vouchere pentru alimente, în funcție de criteriile de eligibilitate cu privire la venitul maxim lunar.