Home » Știri » Țara din lume în care masca nu mai e obligatorie pentru cei vaccinați

Țara din lume în care masca nu mai e obligatorie pentru cei vaccinați

Alexandru Cazacu / 28.04.2021, 15:00
Țara din lume în care masca nu mai e obligatorie pentru cei vaccinați

Americanii primesc vești bune în pandemie. Se pare că în Statele Unite ale Americii, persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului pot să renunțe la masca de protecție. Noile măsuri anunțate de Centrul pentru prevenirea bolilor vor fi valabile în toate statele americane.

Țara din lume în care masca nu mai e obligatorie pentru cei vaccinați

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele au relaxat măsurile în ceea ce privește purtarea măștilor în aer liber. Așadar, americanii care au fost complet vaccinați nu mai trebuie să își acopere fețele decât dacă se află într-o mulțime de oameni, declară oficialii CDC, potrivit abc News.

”Dacă ați primit ambele doze de vaccin și doriți să participați la o întâlnire cu persoane atât vaccinate, cât și nevaccinate, datele arată că este în regulă pentru dumneavoastră să nu purtați masca, veți fi în siguranță. Cu toate acestea, recomandarea noastră este ca toată lumea să poarte masca în spațiile aglomerate, pe stadioane sau la concerte”, spune directorul CDC, Rochelle Walensky.

Reprezentanții CDC,  susțin că, indiferent dacă sunt sau nu complet vaccinați, este în regulă ca oamenii care nu sunt complet vaccinați să nu poarte măști în aer liber, atunci când merg pe jos, merg cu bicicleta sau aleargă singuri sau cu membrii gospodăriei lor. De asemenea, aceștia pot merge fără mască în mici întâlniri în aer liber cu persoane complet vaccinate.

O persoană este considerată vaccinată după 14 zile de la a doua doză

Totodată, directorul CDC a ținut să precizeze că o persoană este considerată vaccinată doar după 14 zile după ce a primit cele două doze de vaccin anti-Covid. Cu toate acestea, Agenția americană continuă să recomande purtarea măștii de protecție în locuri în interior, cum ar fi saloane de coafură, restaurante, centre comerciale, săli de sport, muzee și cinematografe, susținând că este mai sigur chiar și pentru persoanele vaccinate.

Conform datelor Centrului pentru prevenirea bolilor, 42,5% din populația SUA a fost vaccinată cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, adică peste 140 de milioane de oameni.

În Statele Unite masca nu mai e obligatorie pentru cei care au primit ambele doze de vaccin
În Statele Unite masca nu mai e obligatorie pentru cei care au primit ambele doze de vaccin

Joe Biden, despre vaccinarea în SUA

În urma anunțului făcut de CDC, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a lăudat progresele extraordinare făcute de SUA în ultima perioadă în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. De asemenea, liderul de la Casa Albă i-a îndemnat pe cei care nu s-au imunizat încă să își facă vaccinul, numind-ul un gest patriotic.

”Oamenii de știință sunt convinși de datele că șansele de a obține sau de a da virusul altora sunt foarte, foarte mici. Concluzia este clară: dacă sunteți vaccinat, puteți face mai multe lucruri.

Vaccinurile au ca scop salvarea vieții tale, dar și a oamenilor din jurul tău – dar sunt, de asemenea, de ajutor pentru a ne întoarce mai aproape de o viață mai normală”, a spus Joe Biden, potrivit BBC.

De menționat este faptul că în SUA, restricțiile sunt diferite de la un stat la altul, iar unele au adoptat reguli foarte stricte în ceea ce privește purtatul măștii de protecție. Acum, acestea vor trebui să își actualizeze măsurile.