Home » Tehnologie & Știinta » Localizare telefon pierdut sau furat. Cum poți să îți găsești telefonul. Pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi

Localizare telefon pierdut sau furat. Cum poți să îți găsești telefonul. Pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi

Voicu Costin / 08.03.2022, 20:00
Localizare telefon pierdut sau furat. Cum poți să îți găsești telefonul. Pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi

Furturile telefoanelor s-au întețit în ultimii ani. Multe persoane s-au trezit fără telefoane după ce doar și le-au cumpărat. Dar există și posibilitatea ca să le pierdem chiar noi. Din fericire, tehnologia a avansat și cu ajutorul unor aplicații ne putem găsi telefonul pierdut sau furat. Indiferent de tipul telefonului tău îl poți găsi imediat și îl poți chiar și bloca, pentru ca hoții să nu aibă acces la conținutu lor. Cum putem găsi telefoanele pierdute sau furate?

Găsirea telefonului, în funcție de sistemul de operare

Pentru Android

Find my device este o aplicație de mobil gratuită pe care o puteţi găsi pe Google Play și un serviciu online accesibil la adresa aceasta. Nu este necesar să memorezi această adresă, ci doar să știi că o poți găsi dacă tastezi în orice browser cuvintele: find my device!

Imediat ce ai deschis pagina, ți se va afișa o listă cu dispozitivele tale înregistrate pe același cont google. Cele mai noi telefoane, care au și cele mai noi sisteme de operare, au propriul mod în care poți bloca telefonul de la distanță. Alege dispozitivul pe care l-ai pierdut sau ți-a fost furat. Va apărea o hartă și, cu puțin noroc și localizarea lui. Dacă telefonul a fost furat și nu se mai află în rețea (cartela SIM a fost scoasă), șansele sunt foarte mici să îl poți localiza.

Aplicația îți oferă câteva funcții utile pentru a detecta telefonul, dacă se află în apropiere:

  • Play a sound – activarea unei alerte auditive, foarte puternice care te poate ajuta dacă telefonul se află încă în apropiere.
  • Secure service – care permite blocarea telefonului și delogarea din contul Google. Tot această opțiune îți oferă varianta de a lăsa un mesaj și un număr de telefon de contact pentru eventualitatea în care cineva găsește telefonul și vrea să îl returneze.
  • Erase phone – permite ștergerea integrală a conținutului telefonului. Este bine de știut că pentru a efectua această operațiune este necesar să te loghezi din nou pe contul Google.

Dacă telefonul a fost furat, nu mai poți primi respectivele coduri suplimentare pe care trebuie să le introduci, pe lângă parolă, pentru a accesa contul. Din fericire însă, atunci când setezi autentificarea în doi pași, poți alege fie un alt număr de telefon pe care să îți fie trimis codul sau există posibilitatea de a genera o serie de coduri suplimentare de rezervă pe care le poți folosi pentru autentificare.

Pentru iOS

Iată ce poți să faci, dacă funcția a fost activată înainte de pierderea telefonului:

Accesează adresa și autentifică-te cu ID-ul Apple și parola contului iCloud setat pe dispozitivul pierdut sau furat.

Selectează “Find my iPhone”. În aplicație poți să selectezi device-ul pe care să îl vizualizezi pe hartă. Dacă device-ul este în apropiere, poți să îi dai comanda de a emite un sunet pentru a-l localiza.

Dacă ești sigur că telefonul a fost furat și nu mai poate fi recuperat, activează opțiunea – pierdut. În acest mod, poți să îți criptezi telefonul cu o parolă și poți să alegi să apară un mesaj cu un număr de telefon de contact pe iPhone-ul pierdut sau poți alege ștergerea completă a datelor din telefon. Dacă alegi să ștergi datele de pe telefon, este important să știi că telefonul nu va mai putea fi localizat.

Dacă folosești opțiunea “Family Sharing”, orice membru al familiei îți poate localiza device-ul pierdut. Tot ce trebuie să facă este să se logheze în iCloud cu ID-ul Apple și să caute device-urile asociate cu contul de “Family Sharing”. În acest mod, dacă telefonul este pierdut sau furat mai este o șansă să îl recuperați.