Home » Utile » Motivul pentru care există lumină roz la raioanele cu carne în marile magazine. Trucul nebănuit

Motivul pentru care există lumină roz la raioanele cu carne în marile magazine. Trucul nebănuit

Manolică Anca / 10.08.2021, 10:14
Motivul pentru care există lumină roz la raioanele cu carne în marile magazine. Trucul nebănuit

Amenajarea interioară corectă a unui magazin trebuie să includă elemente legate de ergonomie, decorațiuni interioare și exterioare, design, temă și amplasare, design industrial și reclamă, toate îmbinate armonios, pentru a oferi clienților un spațiu și o experiență plăcută pentru cumpărături, din momentul intrării și până la ieșirea din magazin. Iată motivul pentru care există lumină roz la raioanele cu carne în marile magazine.

De ce există lumină roz la raioanele cu carne în marile magazine

Într-o lume în care toată lumea se află în goana după bami, marile lanțuri de magazine sigur că se regăsesc în acest top. Acestea apelează la fel și fel de tactici pentru a-pși vinde produsele. Numeroasele studii despre comportamentul cumpărătorilor le sunt de mare ajutor, marile magazine găsind metode tot mai ingenioase de a „păcăli” consumatorul.

Nu mai este un secret pentru nimeni că acestea folosesc adesea promoții înșelătoare pentru a-și vinde produsele. Iar acesta este numai unul dintre trucurile pe care marile lanțuri de magazine le folosesc pentru a-și spori profitul.

Iar faptul că există lumină roz la raioanele cu carne în marile magazine este o altă tehnică de manipulare pentru a obține profit. Această lumină conferă cărnii un aspect mai proaspăt, mai apetisant, care îl convinge ce cumpărător să o achiziționeze. Pentru a nu te păcăli, înainte de a cumpăra o bucată de carne, scoate-o din vitrină și analizează-i aspectul la o lumină normală. Vei vedea că, de cele mai multe ori, nu va mai arăta la fel ca în vitrină.

Atenție la ce produse cumperi. Riști să fii păcălit
Atenție la ce produse cumperi. Riști să fii păcălit

Alte metode prin care magazinele ne manipulează pentru profit

  • Aditivi pentru a menține aspectul proaspăt al cărnii – aceștia stabilizează culoarea cărnii, încetinesc procesul de degradare și ameliorează gustul. Aceste substanțe, de obicei, nu dăunează sănătății. Carnea de calitate, proaspătă este cea cu un aspect dens, cu o consistență fermă și este aproape uscată din cauza crustei care se formează la suprafață.
  • Produse proaspete, amestecate cu cele mai vechi – pentru a nu le arunca pe cele care se apropie de termenul de expirare, produsele vechi se amestecă cu cele prospete. Acesta este, în special, cazul prăjiturilor, fursecurilor, cafelei, mezelurilor sau a altor produse vândute la vrac.
  • Atenție mare la carnea tocată – aceasta este unul dintre cele mai înșelătoare produse din magazine. Aceasta se obține, de obicei, din bucățile de carne care nu au fost vândute și sunt aproape de expirare. Cere-le angajaților de la raionul de măcelărie să toace carnea în fața ta, pentru a fi sigur de calitate și prospețime.
  • Mâncarea gătită poate ridica probleme – majoritatea lanțurilor mari de supermarketuri au un raion cu mâncare gătită. Deși de multe ori îți fac cu ochii acest produse, ele sunt făcute din alimente care se apropie de data expirării. Dacă alegi să cumperi de la acest raion, mănâncă produsul imediat, nu îl păstra la frigider zile în șir.
  • Alimente congelate, vândute drept produse proaspete – Se întâmplă de multe ori ca peștele și carnea să fie decongelate și vândute ca fiind proaspete. Uneori, procesul de decongelare este forțat, iar partea de la exterior tinde să se deterioreze din caua microorganismelor.
  • Etichete suprapuse – ai grijă dacă observă că pe un produs sunt mai multe etichete, una peste alta. Sunt șanse mari ca termenul de valabilitate să fi fost depășit. Cumpără numai produsele ale căror dată de expirare este inscriționată direct pe ambalaj.