Home » Când, unde, cum » Cum arăta de fapt Maica Domnului. Detalii care fac referire la înfățișare și la comportament

Cum arăta de fapt Maica Domnului. Detalii care fac referire la înfățișare și la comportament

Manolică Anca / 19.05.2021, 13:36
Cum arăta de fapt Maica Domnului. Detalii care fac referire la înfățișare și la comportament

Toți creștinii știu că Maica Domnului sau Fecioara Maria a fost, potrivit Noului Testament, mama lui Iisus din Nazaret. Logodită fiind cu Iosif din Nazaret, Ea a fost aleasă pentru a-l naște pe Iisus Hristos, iar vestea a primit-o de la Arhanghelul Gavriil. Însă, cum arăta Maica Domnului? Avea o împodobire lumească, ca a tuturor femeilor? Afli tot din materialul următor!

Cum arăta de fapt Maica Domnului

Maica Domnului, Prea Curata Fecioară Maria este „Născătoare de Dumnezeu”, mama lui Iisus Hristos, pe Care L-a zămislit prin puterea Duhului Sfânt. La îndemnul îngerului, Iosif, logodnicul Ei, a avut grijă de Ea și a luat-o în casa sa împreună cu Pruncul, pe care L-a crescut ca și cum ar fi fost copilul său.

Maica Domnului a fost fecioară înainte, în timpul și după nașterea Fiului lui Dumnezeu, după cum susține unul din apelativele cu care Biserica o cinstește: Pururea Fecioara Maria. Însă, cum arăta Maica Domnului? Aceste aspecte ne sunt prezentate de Sfântul Epifanie.

„Statura Fecioarei Maria era de talie mijlocie. Culoarea părului îi era gălbuie și foarte plăcută și atârna pe sub acoperământul capului ei. Culoarea feței ei era ca bobul de grâu, când dă în copt bine. Ochii îi erau limpezi la căutătură și nimeni n-a ținut seama ce culoare aveau, nici până în ziua de astăzi. Se păstrează doar într-o mică măsură idei, cum că erau ca măslina coaptă. Sprâncenele ei erau în oarecare mlădiere și foarte minunate”, se arată în cuvântările Sfântului Epifanie, conform doxologia.ro.

Fecioara Maria nu avea o împodobire lumească, ca a tuturor fecioarelor

Maica Domnului Nu avea o împodobire lumească, ca a tuturor femeilor. Mâinile Sale erau delicate și degetele potrivit de lungi. Avea o față foarte frumoasă și curată, lipsită de riduri. Nu avea nimic care să deranjeze privirea cuiva. Hainele Sale erau lungi, capul îi era întotdeauna acoperit cu un văl foarte smerit, care atârna în jos.

Fecioara Maria nu avea o împodobire lumească, ca a tuturor fecioarelor
Fecioara Maria nu avea o împodobire lumească, ca a tuturor fecioarelor

Vocea Sa era lină și plină de bunătate. Era sfioasă și nimeni n-a văzut-o vreodată strigând sau vorbind cu voce tare și răstită sau cu răutate. Singurul moment în care s-a făcut auzită, a fost atunci când a plâns cu hohote și suspinuri mari sub Crucea Fiului Ei, pe Dealul Golgotei.

Cum a murit Fecioara Maria

Potrivit celor mai vechi scrieri, Maica Domnului s-a născut cu păcatul strămoșesc. Iar în momentul în care a acceptat să îl nască pe Iisus, Ea a fost iertată de acest păcat. De-a lungul timpului, s-a spus că s-ar fi născut fără acest păcat și cumva ea ar fi avut o altă fire decât cea a tuturor oamenilor.

Realitatea este însă alta. „Dacă aceasta i-a dăruit Cuvântului o altă fire decât a oamenilor de rând, rezultă că firea noastră nu a fost îndumnezeită. Sfinții Părinți au spus că Iisus Hristos a mântuit ceea ce a asumat. De asemenea, ceea ce nu este asumat nu este mântuit.”

Astfel că, în urma a ceea ce s-a demonstrat încă din cele mai vechi timpuri, Maica Domnului a murit în virtutea legii omenești, fiind un om ca oricare altul. Însă, spre deosebire de omul de rând, Ea nu a rămas în mormânt după moarte. A fost ridicată la cer de Fiul Ei, cel care a biruit moartea.