Home » Când, unde, cum » Care este regula lui 8 și de ce este esențial să funcționăm după ea. Germanii au spus-o

Care este regula lui 8 și de ce este esențial să funcționăm după ea. Germanii au spus-o

Alexandru Cazacu / 17.04.2022, 16:35
Care este regula lui 8 și de ce este esențial să funcționăm după ea. Germanii au spus-o

Dr. Vlad Ciurea a explicat cât de importantă este regula lui 8 în viața noastră de zi cu zi. Conform neurochirurgului, această regulă ne ajută să ne menținem sănătoși și plini de energie. Află în continuarea acestui articol care este regula lui 8 și de ce este esențial să funcționăm după ea. Specialistul susține că, pentru a ne simți bine, trebuie să funcționăm între anumiți parametri.

Care este regula lui 8 și de ce trebuie să funcționăm după ea

Neurochirurg celebru și profesor universitar, dr. Vlad Ciurea spune că activitatea cerebrală maximă este într-un anumit interval orar. Potrivit specialistului, trebuie să funcționăm între anumiți parametri, pentru a ne simți mai bine. Totodată, medicul a vorbit și despre regula lui 8. Haideți să vedem ce spune această regulă și de ce e bine să funcționăm după ea.

„Noi, ca și creier, avem două elemente clare, doi poli de activitate. Este ritmul circadian al corpului. Între orele 10.00 și 12.00, este activitatea maximă cerebrală, între 16.00 și 18.00, la fel. Deci, noi trebuie să funcționăm între acești parametri. Nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, între 16.00 și 18.00 ai un vârf și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept.

După care este regula lui 8, germanii au spus-o. 8 ore lucrezi, 8 ore administrație, 8 ore te odihnești. Începi să reduci motoarele, nu să mănânci mult, nu spun că un pahar de vin strică, nu strică, dar depinde cât, cum, în ce condiții, relaxante. Dacă se poate, după igiena de seară, cât mai repede odihnă și lucruri care ne plac”, a explicat dr. Ciurea, în podcastul lui Mihai morar.

De asemenea, specialistul mai spune că spre seară este bine să facem ceea ce ne place. De pildă, putem asculta o muzică bună, putem să purtăm discuții plăcute sau să citim o carte. Cu toate acestea, însă nu este indicat ca știrile nefaste să fie cât mai puține posibil. Conform cunoscutului neurochirurg, „optimismul contează enorm”.

Care este regula lui 8 și de ce este esențial să funcționăm după ea
Care este regula lui 8 și de ce este bine să funcționăm după ea, potrivit neurochirurgului Vlad Ciurea

Ce obiceiuri ne scurtează viața

Profesorul universitar atrage atenția și asupra obiceiurilor ce ne scurtează viața și pe care mulți dintre noi le avem. În opinia sa, scandalul, cearta și supărările nu sunt deloc benefice pentru noi, ci din contre, ele ne scurtează viața.

„Aceste conflicte interumane, certurile, scandalurile, nu duc la nimic bun. S-a dovedit că noi, în sistemul nervos, avem un număr de celule nervoase. Noi trăim, gândim, parlamentăm, iubim, ne certăm, totul cu aceste celule nervoase. Și aceste celule se pierd. Într-o secundă pierdem o celulă.

Scrie și în Biblie, s-a dovedit și în fiziologia umană, că noi putem trăi aproape 300 de ani. Și de ce nu trăim?  Pentru că ne certăm! Ne invidiem, ne certăm, suntem pe „NU”, suntem Gică Contra, cum a spus unul ceva, nu, nu e bine! a mai adăugat medicul în podcastul „Fain și Simplu”.

Așadar, toate aceste stări conflictuale duc la ruperea celulelor menționate, tocmai de aceea este bine să avem o gândire pozitivă, să fim mai optimiști și să zâmbim mai des. Conform spuselor neurologului, în acest fel putem evita mai multe probleme de sănătate.