Home » Când, unde, cum » Care sunt și unde se desfășoară cele mai cunoscute festivaluri de bere din lume

Care sunt și unde se desfășoară cele mai cunoscute festivaluri de bere din lume

Alexandru Cazacu / 10.08.2022, 10:28
Care sunt și unde se desfășoară cele mai cunoscute festivaluri de bere din lume

Fără îndoială, berea este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice din lume. Mulți dintre români aleg să se răcorească cu o astfel de băutură, mai ales în zilele călduroase de vară. Cu toate acestea, există și oameni care beau bere și în celelalte anotimpuri, nu doar în sezonul estival. Haideți să aflăm împreună care sunt cele mai cunoscute festivaluri de bere și unde se desfășoară acestea.

Care sunt cele mai cunoscute festivaluri de bere din lume

Cu siguranță, mulți dintre băutorii de bere își doresc să ajungă, măcar o dată în viață, la unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de bere din lume. Aceste evenimente pline de culoare îi apropie pe oameni și sunt bune prilejuri de distracție atât pentru pasionații de bere, cât și pentru cei care nu analizează fiecare halbă. Așadar, dacă și tu îți dorești să ajungi la un astfel de festival, în continuare vei afla care sunt unele dintre cele mai renumite festivaluri de bere.

Oktoberfest

Prima ediție a acestui festival din Germania a fost organizată în anul 1810. De atunci, Oktoberfest se desfășoară la München, în fiecare an, în perioada septembrie-octombrie. Odată cu trecerea timpului, sărbătoarea a devenit un simbol al berii, iar nemții îi spun „Die Wiesn”.

Oktoberfest a impus un real trend comportamental și o nouă cultură a berii, așa că mai multe țări din lume s-au inspirat din acest eveniment și au ajuns să organizeze și ele astfel de festivaluri ale berii. În fiecare an, în München vin milioane de turiști din toată lumea, pentru a participa la faimosul eveniment.

Care sunt cele mai cunoscute festivaluri de bere din lume
Care sunt cele mai cunoscute festivaluri de bere din lume – Oktoberfest

Great British Beer Festival (Marele Festival Britanic al Berii)

În fiecare an, britanicii organizează la Londra unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de bere. Mai exact, este vorba despre „Great British Beer Festival”. Acesta a fost special creat pentru amatorii de bere englezească, așa că aici poți peste 450 de tipuri de bere britanică. De asemenea, la acest festival poți să guști și din cele aproape 200 de tipuri de bere din alte țări.

În organizarea evenimentului se implică circa 1.000 de voluntari. Totodată, la Great British Beer Festival participă anual peste 60.000 de persoane din toate colțurile lumii.

Cele mai cunoscute festivaluri de bere – Weekendul Berii Belgiene

În caz că nu știați, belgienii sunt renumiți și pentru berea lor. Ba chiar au și un festival al berii. Acesta este organizat, în fiecare an, la începutul lui septembrie. Mii de vizitatori se adună în fiecare an, în „Grand Place” din Bruxelles, pentru a gusta din cele peste 450 de tipuri de bere. În semn de apreciere pentru cunoscători, berea se servește în pahare alese special.

Festivalul de bere de la Praga

Dacă te-ai hotărât să participi la Festivalul berii de la Praga, trebuie să știi că aici te poți bucura de peste 80 de sortimente de bere locală. Festivalul este organizat în luna mai și ține nu mai puțin de 17 zile. În plus, aici poți gusta și multe dintre preparatele unora dintre mai cunoscuți maeștri în arta culinară din Cehia.