Home » Când, unde, cum » Cele mai populare obiective turistice din lume. 5 monumente și locuri care au atras în mod deosebit atenția turiștilor

Cele mai populare obiective turistice din lume. 5 monumente și locuri care au atras în mod deosebit atenția turiștilor

Manolică Anca / 19.07.2021, 11:21
Cele mai populare obiective turistice din lume. 5 monumente și locuri care au atras în mod deosebit atenția turiștilor

Lumea în care am avut norocul să ne naștem abundă de locuri care ar putea bulbuca până și cei mai indiferenți ochi. Am realizat o scurtă listă cu cele mai populare obiective turistice din lume, care sunt vizitate de milioane de turiști an de an. Dacă ajungi în aceste locuri nu ai cum să nu le bifezi!

Cele mai populare obiective turistice din lume

Pământul numără mii de locuri de o frumuseţe rară, pe care toți ne-am dori să le bifăm în această viață. Atracţii precum Cascada Niagara, Turnul Eiffel, Marele Zid Chinezesc sau Piramida din Giza sunt doar câteva din cele mai populare obiective turistice din lume, devenind simbolurile ţărilor din care provin.

  • Cascada Niagara, Ontario

Aflată la graniţa dintre New York şi Canada, cascada Niagara este văzută drept cea mai importantă atracţie turistică din America de Nord. Aceasta este un ansamblu format din trei căderi de apă: Cascada Americană (American Falls), Cascada Vălul Miresii (Bridal Veil Falls) şi Cascada Potcoavă (Horseshoe).

Peste şase milioane de metri cubi de apă ţâşnesc în fiecare minut în cascada de pe râul Niagara, și grație căderii puternice de apă, se formează o ceaţă, care împreună cu razele soarelui, dau naştere unui număr impresionant de curcubee. Noaptea, cascada este luminată cu reflectoare multicolore, care dau un spectacol unic.

  • Cele mai populare obiective turistice din lume. Marea Piramidă din Giza, Egipt

Cele mai populare obiective turistice din lume. Marea Piramidă din Giza
Cele mai populare obiective turistice din lume. Marea Piramidă din Giza

Aceasta face parte din cele șapte minuni ale lumii antice, fiind cea mai veche dintre toate. Construită în jurul anului 2.500 î. Hr. pentru a deveni locul de veci al Faraonului Khufu (Cheops), Marea Piramidă a fost cea mai înaltă construcţie din lume, până să se ridice Turnului Eiffel. Înaltă de 137 metri, Piramida se află la opt kilometri de Cairo, în oraşul Giza. Herodot spune că toţi cei 100.000 de muncitori care au lucrat la construcţie au folosit peste două milioane de blocuri de piatră pentru a o consolida. Totul, în peste 20 de ani.

  • Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc
Marele Zid Chinezesc

Giganta construcție a lumii antice măsoară 21.196 de kilometri lungime, opt metri înălţime şi între patru şi opt metri grosime. Una dintre cele mai mari structuri artificiale din lume, zidul se întinde de-a lungul crestelor munţilor, pe dealuri şi pe văi, doar 30% din suprafaţa sa totală putând fi, însă, vizitată. Construcția a fost ridicată pentru a apăra imperiului chinez de atacurile normade din nordul Chine. Acesta a rămas până astăzi una dintre principalele obeictive turistice ale Chinei.

  • Turnul Eiffel, Franţa

Turnul Eiffel, Franţa
Turnul Eiffel, Franţa

Situat în inima Parisului, cel mai romantic oraş din Europa, Turnul Eiffel este una dintre cele mai faimoase obiective turistice din toată lumea. Construit pe un schelet de oțel ce măsoară 324 de metri înălțime, turnul a devenit simbolul Franței cel mai răspândit la nivel mondial.

De la inaugurarea sa din din anul 1889, Turnul Eiffel a primit anual milioane de turişti, dornici să viziteze impresionanta construcție. Până în vârful turnului sunt peste 1600 de trepte, fiind proiectat pe trei niveluri: accesul publicului la primul și al doilea nivel se poate face atât pe scări, cât și cu liftul, la ultimul nivel putându-se ajunge exclusiv cu liftul.

  • Statuia lui Iisus Hristos, Brazilia

Cele mai populare obiective turistice din lume. Statuia Mântuitorului
Cele mai populare obiective turistice din lume. Statuia Mântuitorului

Faimoasă şi impunătoare, statuia lui Iisus Hristos, din Rio de Janeiro, este una dintre cele mai cunoscute reprezentări ale Mântuitorului. Situată în vârful muntelui Corcovado, la 710 metri deasupra nivelului mării, statuia, care Îl înfățișează pe Iisus Hristos cu braţele deschise, poate fi admirată din toate colţurile oraşului. Sculptura 38 de metri înălţime a fost ideeapărintelui Pedro Maria Boss, care a propus ridicarea unui monument religios în muntele de o frumuseţe rară.