Home » Când, unde, cum » Locul din România unde au loc fenomene paranormale. Ciobanii din zonă evită să își ducă turmele la păscut aici. Ce lucruri neobișnuite se petrec

Locul din România unde au loc fenomene paranormale. Ciobanii din zonă evită să își ducă turmele la păscut aici. Ce lucruri neobișnuite se petrec

Cojocaru Cristian / 22.12.2021, 14:14
Locul din România unde au loc fenomene paranormale. Ciobanii din zonă evită să își ducă turmele la păscut aici. Ce lucruri neobișnuite se petrec

Mai multe persoane care au trecut prin acea zonă, au afirmat că acolo au loc fenomene paranormale. Astfel, camerele foto și video nu funcționează corespunzător, iar cei care se află în zonă acuză amețeli și pierderi de echilibru. Află unde se află acest loc din România și de ce ciobanii evită să își ducă turmele la păscut în zonă.

Fenomene paranormale care au loc într-un loc din România

Cei care doresc să aibă parte de fenomene neobișnuite, pot merge în zona Bușteni – Gura Diham, acolo unde pot fi regăsite niște pietre care seamănă cu unele funerare. În acest loc, toți cei care au trecut pe-acolo au afirmat că au avut parte de fenomene paranormale de la vertijuri până la funcționarea defectuoasă a aparatelor electronice precum camere foto și video.

În literatura de specialitate există foarte multe subiecte pe baza unor astfel de fenomene din Bucegi. Potrivit acestor scrieri, în munții Bucegi se găsesc nenumărate astfel de locuri misterioase, cu o încărcătură energetică aparte, iar oamenii au diferite simptome ciudate. Totodată, se mai spune că munții Bucegi sunt traversați de tuneluri lungi de zeci de kilometri dar și de locuri unde oamenii de vindecă în mod miraculos.

Cazul Bucegi – Gura Diham a apărut în cadrul mai multor site-uri online, iar publicația „Lumea misterelor” a vrut să se convingă de faptul că acest lucru este real. Așadar, mai multe persoane au plecat în data de 23 octombrie 2009, iar în drum spre vechiul observator au găsit o piatră paralelipipedică care semăna destul de mult cu una funerară. La doar câțiva metri, au mai descoperit una.

„Ne-am oprit lîngă piatră la ora 13.25 şi nu am reuşit să facem decât două fotografii, deoarece toţi acumulatorii (opt la număr) s-au descărcat, inclusiv bateria telefonului, încărcat în seara dinaintea plecării. Şi asta într-o fracţiune de secundă. La ora 13.34 am plecat şi, după circa cinci minute, acumulatorii funcţionau normal“, au relatat reporterii de la „Lumea misterelor“.

fenomene paranormale
Fenomene paranormale au loc in Bucegi, inspre Gura Diham

Două expediții, aceleași fenomene

În afara acestui lucru, persoanele respective au resimțit o oboseală subită, amețeli și pierderi de echilibru, astfel că se pare că ceva efectiv scurge de energie tot ce este în jur. După aceea, echipei i-a fost dat să vadă șapte-opt pietre „calde”, dintre care doar una era rece. Deși această expediție a avut loc în luna octombrie, se pare că în zonă, temperatura era foarte crescută.

„Ne-am mirat foarte tare, dar, când ne-am uitat mai bine, într-o parte a pâlcului se afla o piramidă de pământ de circa 1,5 – 1,8 m înălţime, cu diametrul de circa trei – patru metri. Acest lucru se întâmplă numai aici, deşi zona este plină de asemenea pâlcuri“, au mai afirmat cei de la „Lumea misterelor“.

Același loc, însă de această dată în 2009. Echipa a fost însoțită de această dată cu mai multe persoane sceptice cu privire la aceste fenomene.

„Cum ne-am apropiat de piatră, acumulatorii din aparat, după trei fotografii, au căzut, la fel ca şi bateria de mobil. Acelaşi lucru li s-a întâmplat şi celorlalţi. Bineînţeles, toate aparatele şi-au revenit după ce ne-am îndepărtat de piatră. Am scos busola şi am aşezat-o pe piatră, constatând că este orientată perfect spre cele patru puncte cardinale“, au povestit aceștia din ce-a de-a doua expediție.

Aceste relatări despre zonă nu sunt singurele. Astfel, „Piatra de mormânt”, „Capul de dinozaur”, „locul de adunare a piticilor” și nu numai, sunt doar câteva dintre denumirile atribuite formațiunilor stâncoase de pe drumul spre Gura Diham. Localnicii mai povestesc totodată faptul că ciobanii evită acea zonă atunci când merg cu oile deoarece, la scurt timp, o parte dintre acestea mor.