Home » Când, unde, cum » Unde se află și cum arată Muntele Curcubeu sau Muntele cu 7 culori. Peisajul spectaculos creat de natură

Unde se află și cum arată Muntele Curcubeu sau Muntele cu 7 culori. Peisajul spectaculos creat de natură

Cojocaru Cristian / 24.09.2021, 11:11
Unde se află și cum arată Muntele Curcubeu sau Muntele cu 7 culori. Peisajul spectaculos creat de natură

Muntele Curcubeu este una dintre destinațiile turistice care atrage tot mai mulți oameni din întreaga lume. Află cum s-a format locul care face furori pe rețelele de socializare.

Muntele Curcubeu oferă un peisaj aparte

Există un loc în sudul statului Peru unde un munte atrage turiștii nu prin măreția sa cât pentru aspectul său spectaculos. Este vorba despre Vinicunca sau, cum mai este cunoscut, Muntele Curcubeu. Acesta a devenit unul dintre cele mai mari atracții turistice din țara incașilor.

Situat în Cordillera de Vilcanota, la sud-est de orașul Cusco, Vinicunca oferă un spectacol minunat. Este o călătorie de aproximativ cinci ore cu mașina, dar și pe jos care, chiar dacă necesită o pregătire fizică ridicată, culminează cu o imagine de carte poștală care este gravată pentru totdeauna în memoria călătorului.

Culoarea Muntelui Curcubeu se datorează faptului că o formațiune geologică s-a acumulat în timp prin amestecul de elemente marine care aparțin lacurilor și fluviilor. Această adunare de minerale aduse de apele lanțului muntos, de vânt și de umiditate, a provocat oxidarea locului și a făcut ca muntele să dobândească acea diversitate magică de tonuri de culoare.

Geologii și experții în domeniu afirmă că acest fenomen a fost descoperit datorită topirii ghețarilor care anterior acopereau muntele și care erau în permanență înzpăpeziți până la începutul anilor ’90. Popularitatea Vinicunca s-a extins cu doar cinci ani în urmă datorită în mare parte iubitorilor de drumeții și alpinism care au fost uimiți de acest fenomen unic. Maiestatea culorilor sale și particularitatea peisajului său au început să fie postate pe rețelele de socializare.

muntele curcubeu
Peisajul oferit este unul de basm

Itinerariul pentru a ajunge la Vinicunca

Spre exemplu, pe una dintre cele mai populare aplicații din lume, Instagram, mii de utilizatori au reacționat la postare și au distribuit-o pe propriile rețele sociale, creând un efect viral. Site-ul american Business Insider a inclus Vinicunca în lista celor 100 de locuri esențiale de vizita din lume.

Pentru a ajunge la Muntele Curcubeu, va trebui să iei un transport din orașul Cusco ce te va duce în orașul Checacupe. De acolo, va trebui să îți continui călătoria către orașul Pitumarca, pentru a ajunge în cele din urmă la Pampachiri. Întreaga călătorie va dura aproximativ două sau trei ore. În acest oraș îți vei putea cumpăra biletul pentru a putea intra în zona Vinicunca, care are un cost de 10 Sol pentru turiștii străini și cinci Sol pentru cei din Peru.

Pampachiri reprezintă punctul de plecare al unei drumeții care durează aproximativ trei ore. Este important de știut că, înainte de călătorie, se recomandă să faci un anumit tip de exercițiu cardiovascular pentru a putea susține cerințele fizice pe care le necesită călătoria. Ceea ce trebuie să ții minte este faptul că Muntele Curcubeu este situat la o înălțime de peste 5.000 de metri deasupra nivelului mării, deci este recomandabil să condiționezi corpul în acest sens.

Totodată, trebuie să îți iei alimente neperisabile cu tine și totodată o pungă pe care o vei utiliza pentru depozitarea deșeurilor. Ia în calcul aceste recomandări și bucură-te de unul dintre cele mai impresionante peisaje din lume pe care, cu siguranță nu îl vei uita prea curând.