Home » Cum să faci orice » 11 tehnici și metode pentru a scăpa de țânțari vara

11 tehnici și metode pentru a scăpa de țânțari vara

Alexandru Cazacu / 08.06.2021, 15:45
11 tehnici și metode pentru a scăpa de țânțari vara

Odată cu primele zile de vară, când temperaturile sunt în creștere, apare și problema țânțarilor, iar în țara noastră există foarte multe specii de țânțari. Ei bine, din fericire există și multe moduri prin care putem scăpa de aceștia. Mai departe, vă vom spune cum puteți scăpa de țânțari vara.

Tehnici și metode pentru a scăpa de țânțari

La începutul verii încep să își facă apariția și țânțarii, care în ciuda dimensiunilor foarte mici, pot deveni foarte nesuferiți. După cum spuneam, în România există mai mult de 50 de specii de țânțari. Pe lângă iritațiile care rămân pe piele în urma pișcăturilor, care provoacă mâncărimi insuportabile, țânțarii pot transmite și o serie de boli periculoase.

Cu toate acestea, există mai multe măsuri pe care le putem lua pentru a scăpa de aceste insecte. Unele dintre ele le putem găsi în magazine, iar altele sunt naturale. Haideți să vedem cum putem scăpa de țânțari.

Plasă anti-țânțari

Ei bine aceasta este una dintre cele mai simple metode prin care poți ține țânțarii în afara locuinței tale. Dacă pui o astfel de plasă la geamuri, aceasta va împiedica insectele să îți intre în casă. Mai mult de atât, plasa este foarte ușor de montat.

Spray-ul împotriva insectelor

În comerț, se pot găsi mai multe astfel de spray-uri care te scăpa de țânțari pentru câteva ore. Cu toate acestea, este foarte important să fim atenți la indicaţiile de pe ambalajul produsului.

Pastile sau soluție lichidă

O altă soluție eficientă o reprezintă folosirea pastilelor sau soluțiilor găsite în comerț. În cazul acestora, este recomandat să le cumpărați împreună cu dispozitivul special pentru priză.

Metode pentru a scăpa de țânțari – Aparate cu ultrasunete

Tot în comerț putem găsi și unele dispozitive cu ultrasunete, care nu pot fi detectate de urechea umană, însă alungă insectele din zona în care sunt montate.

Lămpile cu ultraviolete

Aceste dispozitive pot fi utilizate în încăperi, puse la o înălţime de 2 metri față de sol, într-un colţ întunecat. Mai mult de atât, acestea pot fi utilizate şi în aer liber, pentru a alunga insectele nedorite.

Cum poți scăpa de țânțari
Cum poți scăpa de țânțari

Metode naturale pentru a scăpa de țânțari

Pe lângă toate soluțiile care le puteți găsi în comerț, prezentate mai sus, există și soluții 100% naturale pentru a scăpa de țânțari. Iată câteva dintre acestea:

  • Pentru a scăpa de țânțari, poți pune la fiert în 250 ml de apă, câteva felii de lămâie, timp de o oră (dacă este nevoie se mai adaugă apă). După ce soluția s-a răcit, o filtrăm și cu ajutorul unui recipient o pulverizăm prin camere.
  • De asemenea, poți să pui busuioc în dreptul ferestrelor. Ba chiar mai mult de atât, poți cumpăra ghivece cu busuioc pe care să le pui pe pervazul geamurilor. Țânțarii nu suportă unele plante aromatice.
  • Poți scăpa de țânțari și cu ajutorul frunzelor de nuc. Într-un vas de ceramică sau metalic pune mai multe frunze de nuc şi aprinde-le. În timp ce acestea scot fum, plimbă-te cu ele prin fiecare cameră. Acestea vor aroma încăperile, iar ţânţarii vor fugi datorită concentraţiei mari de iod.
  • După cum spuneam și mai sus, țânțarii nu suportă plantele aromatice. Așadar, poți să plantezi în ghivecele de la fereastră cimbru, busuioc sau mărar, rozmarin etc.
  • De asemenea, poți să pui în lampa de aromaterapie câteva picături de ulei esenţial de mentă, cedru sau eucalipt, iar aromele acestora vor ţine la distanţă ţânţarii.
  • Totodată, pentru a scăpa de țânțari pune pe pervazul ferestrelor ghivece cu muşcate. Pe lângă faptul că vor da un aspect deosebit camerei tale, acestea vor ţine la distanţă și ţânţarii.