Home » Cum să faci orice » 7 sfaturi și idei utile ca să te angajezi repede. Trucul special de mare ajutor

7 sfaturi și idei utile ca să te angajezi repede. Trucul special de mare ajutor

Alexandru Cazacu / 05.06.2022, 15:57
7 sfaturi și idei utile ca să te angajezi repede. Trucul special de mare ajutor

Chiar dacă există foarte multe locuri de muncă disponibile pe piața muncii din România, nu obținem întotdeauna jobul la care visăm. Majoritatea angajatorilor își doresc angajați experimentați, așa că pot aștepta și perioade mai lungi de timp până să găsească angajatul potrivit. În acest context, noi îți vom prezenta o serie de sfaturi și idei utile care te pot ajuta să te angajezi mai repede.

Sfaturi utile ca să te angajezi repede. Aceste idei îți pot fi de mare ajutor

Pe lângă experiență, angajatorii sunt atenți și la alte aspecte care pot duce la o angajare ușoară. Evident, nu există o modalitate absolut sigură care să îți asigure jobul dorit, însă există unele trucuri care te pot ajuta atunci când cauți un loc de muncă. Iată câteva sfaturi utile cu ajutorul cărora ai putea să te angajezi mai repede.

Scoate-ți în evidență punctele forte

Fie că ești invitat la un interviu, fie că o faci atunci când îți construiești CV-ul, trebuie neapărat să îți scoți în evidență punctele forte, mai ales dacă nu ai experiență profesională în domeniul respectiv. Angajatorul poate lua în considerare spiritul de inițiativă, abilitatea de a învăța sau determinarea ta, chiar dacă tu nu știi foarte multe lucruri despre jobul respectiv.

Profită de site-urile de recrutare

În zilele noastre, site-urile de recrutare îți pot fi de mare ajutor atunci când îți cauți un loc de muncă. Așa că nu pierde vremea pentru a analiza fiecare job ca să vezi dacă este potrivit pentru tine și utilizează inteligent opțiunile oferite de aceste site-uri. De exemplu, dacă nu prea ai lucrat înainte, poți selecta doar posturile entry-level, pentru care nu se solicită experiență. În plus, pe site-urile de recrutare poți selecta locurile de muncă în funcție de domeniul preferat, salariu, oraș etc. În felul acesta, vei aplica doar pentru posturile în care crezi că te-ai descurca.

Atenție la CV

Chiar dacă ai studiile necesare, experiență și calificări pentru un anumit job, trebuie să știi cum să le așezi în CV pentru a ieși în evidență. La redarea CV-ului, nu te pierde în detalii, iar la începutul acestuia menționează locurile de muncă anterioare. În continuare menționează studiile în ordine invers cronologică, apoi trece și alte mențiuni relevante. Acordă o atenție sporită și la poză, deoarece aceasta trebuie să aibă un fundat fără culoare. Când faci fotografia este recomandat să porți o ținută office.

Sfaturi și idei utile ca să te angajezi repede
Sfaturi și idei utile ca să te angajezi repede. Trucul care îți poate fi de mare ajutor

Creează conexiuni

Dacă vrei să te angajezi mai repede este indicat să interacționezi cu alte persoane și să afli cât mai multe lucruri despre piața muncii. Recomandările persoanelor de încredere îți pot spori șansele de a-ți găsi mai rapid un loc de muncă.

Fii Perseverent

Chiar dacă ai fost la mai multe interviuri și ai impresia că lucrurile au mers bine, nu înceta să aplici și la alte joburi. De ce spunem acest lucru? Ei bine, chiar dacă totul a mers ca pe roate, nu există nicio garanție că tu vei fi cel selectat. Așadar, atunci când aștepți răspunsul unor angajatori, nu refuza invitațiile pentru alte locuri de muncă.

Cum să te comporți la interviul de angajare

Este foarte important să nu întârzii la interviu, dar nici să ajungi prea devreme. În plus, înainte de a te prezenta la locul interviului, află mai multe detalii despre firma respectivă. De asemenea, acordă o atenție sporită limbajului nonverbal, zâmbește și nu spune lucruri negative despre locurile de muncă pe care le-ai avut. Pe lângă toate acestea, trebuie să ai grijă și la cum te îmbraci, așa că poartă o vestimentație corespunzătoare.

Scrisoarea de intenție

După ce te-ai asigurat că CV-ul tău este pus la punct, întocmește o scrisoare de intenție convingătoare. Nu este necesar să creezi un document impresionant, ci poți trimite un e-mail în care să scrii câteva cuvinte despre tine și să explici pe scurt de ce îți dorești să lucrezi la firma respectivă.