Home » Cum să faci orice » 7 soluții și metode banale pentru eliminarea mirosului neplăcut din șifonier

7 soluții și metode banale pentru eliminarea mirosului neplăcut din șifonier

Alexandru Cazacu / 08.02.2022, 12:44
7 soluții și metode banale pentru eliminarea mirosului neplăcut din șifonier

Există mai multe cauze pentru care șifonierul poate căpăta un miros urât, printre care și umezeala sau mucegaiul. Dacă și tu ai această problemă, trebuie să știi că există câteva soluții și metode prin care poți scăpa de mirosul neplăcut din șifonier. Așadar, noi ți-am pregătit o serie de metode care să te ajute în acest sens și să îți facă dulapul să miroase mult mai frumos.

Soluții și metode pentru eliminarea mirosului neplăcut din șifonier

În primul rând, pentru a ne asigura că dulapurile noastre au un miros frumos, este absolut necesar să le aerisim și să facem curățenie regulat în acestea. Însă, în unele situații curățenia și aerisirea nu sunt de ajuns pentru a scăpa de mirosul neplăcut din șifonier. Așadar, trebuie să apelăm și la alte soluții și metode pentru a elimina mirosurile urâte, iar noi vă vom spune care sunt acestea.

Folosește boabe de orez pentru a elimina mirosul neplăcut din șifonier

Multe gospodine folosesc boabe de orez pentru a scăpa de mirosul urât din dulapuri. Este cunoscut faptul că orezul absoarbe umezeala, factorul principal pentru apariția mucegaiului. Ei bine, tot ce trebuie să faci este să pui un vas cu boabe de orez (fără capac) într-un colț al șifonierului, iar astfel vei scăpa de umezeală.

Bicarbonat de sodiu

Toată lumea știe că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și la curățenie. Ba chiar mai mult de atât, datorită proprietăților sale absorbante și antibacteriene, bicarbonatul ne poate ajuta și în cazul mirosului neplăcut din șifonier. Utilizarea regulată a acestuia previne apariția mucegaiului și împiedică mirosul urât să intre în hainele curate.

Pentru această metodă vom avea nevoie de un săculeț cu țesătura fină, pe care să îl umplem cu bicarbonat de sodiu și să-l agățăm într-un colț al șifonierului. O altă variantă ar fi să presari bicarbonat prin șifonier și să îl lași să acționeze pentru aproximativ 48 de ore.

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale au un miros deosebit care ne poate îmbunătăți starea de spirit, însă pot menține și un miros plăcut în șifonier. Puteți înmuia câteva bile de vată în ulei și le puteți pune într-un colț al dulapului.

În plus, mai multe uleiuri esențiale au și proprietăți de respingere a moliilor. Așadar, nu numai că vom scăpa de mirosul neplăcut din șifonier, ci vom ține și moliile la distanță. Pentru ca hainele să miroase frumos, schimbați bilele de vată la fiecare patru săptămâni.

Cum să scapi de mirosul neplăcut din șifonier
Cum să scapi de mirosul neplăcut din șifonier

Cărbune activ

Cărbunele activat (cărbune activ) este cel mai eficient absorbant de mirosuri și purificator de aer. De asemenea, acesta filtrează și sporii de mucegai. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați câteva bucăți de cărbune activ într-un săculeț și să agățăm în șifonier. Din când în când, așezați cărbunele în lumina puternică a soarelui timp de câteva ore pentru a elibera mirosurile absorbite. Acest proces îi va restabili capacitatea de a absorbi în continuare mirosurile neplăcute. Astfel, puteți folosi același cărbune activ timp de aproape doi ani.

Cafea măcinată pentru a elimina mirosul neplăcut din șifonier

La fel ca și boabele de orez, cafeaua absoarbe umezeala și ajută la eliminarea mirosului urât din șifonier. Dacă nu știai deja acest lucru, cafeaua măcinată este perfectă pentru a preveni răspândirea mucegaiului pe pereții șifonierului. Iată ce trebuie să faci.

Pune în punguțe de pânză cafea măcinată și așază-le în diferite locuri în șifonierul tău. De asemenea, poți proceda ca și în cazul bicarbonatului de sodiu. Adică presară cafea măcinată pe rafturile șifonierului și lasă să acționeze timp de 48 de ore.

Sare de mare

Sare de mare este un alt ingredient natural care absoarbe foarte bine umezeala este sarea. Pe lângă asta, sarea are și proprietăți antifungice si antibacteriene și poate ajuta la prevenirea mirosului neplăcut neplăcut din șifonier. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui puțină sare de mare în farfuriuțe mici sau alte recipiente fără capac și să le așezi în colțurile șifonierului.

Scoate mirosul neplăcut din șifonier cu lavandă

Mireasma îmbietoare a florilor de lavandă alungă mirosurile neplăcute din dulapuri și de pe haine. Lavanda neutralizează mirosurile puternice și împiedică acumularea lor în spațiile închise. Ba chiar mai mult de atât, această plantă este și un repelent natural pentru insecte, așadar ține moliile la distanță. Pentru această metodă umple câțiva săculeți de pânză cu flori mărunțite de lavandă și așază-i în șifonier până când dispare mirosul neplăcut.