Home » Cum să faci orice » Cum arată un raport Car Vertical pentru o mașină furată. Ce scrie de fapt în acel raport

Cum arată un raport Car Vertical pentru o mașină furată. Ce scrie de fapt în acel raport

Alexandru Cazacu / 09.07.2021, 16:34
Cum arată un raport Car Vertical pentru o mașină furată. Ce scrie de fapt în acel raport

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți români își cumpără mașini second-hand. Ei bine, din nefericire, unele dintre acestea pot fi furate. Cu toate acestea, există unele servicii prin care poți verifica mașina, precum Car Vertical. Haideți să vedem cum ar trebui să arate un raport Car Vertical pentru o mașină furată.

Cum arată un raport Car Vertical pentru o mașină furată

După cum vă spuneam, din cauză ca unele mașini second-hand pot fi furate, este bine ca atunci când avem de gând să achiziționăm un autovehicul să îi facem o verificare. Acesta poate fi făcută online, cu ajutorul serviciului Car Vertical. Haideți să vedem cum se folosește această aplicație extrem de utilă.

Așadar, dacă vrei să verifici mașina și nu ai mai folosit această modalitate, trebuie să știi că un raport prin Car Vertical îți va oferi o serie completă de informații despre mașina respectivă precum:

  • istoricul de service al mașinii;
  • dacă mașina a fost furată;
  • fotografii din istoricul vehiculului (dacă există);
  • defecțiuni frecvente raportate la modelul pentru care faci verificarea;
  • raportul de daune ascunse;
  • dacă mașina a avut mai mulți proprietari;
  • de asemenea, poți vedea dacă kilometrajul a fost modificat;
  • alte informații utile despre autovehiculul respectiv.
Cum arată un raport Car Vertical pentru o mașină furată
Cum arată un raport Car Vertical pentru o mașină furată

Cu toate acestea, serviciul nu îți garantează că la orice mașină pe care o verifici vei primi toate aceste informații, însă te anunță. Iată cum procedăm. Mai întâi, vom introduce seria de caroserie, iar aplicația îți va spune dacă s-au găsit sau nu informații în ceea ce privește dacă mașina a fost sau nu furată. Așadar, în cazul în care autovehiculul a fost furat, atunci aplicația îți va afișa un mesaj precum că mașina a fost declarată furată.

De-a lungul timpului, cu ajutorul rapoartelor de verificare a istoricului auto s-a reușit divulgarea fraudelor de pe piața auto. De asemenea, acestea au contribuit și la intimidarea celor care schimbă kilometrajul mașinilor sau efectuează reparații neconforme.

De ce este recomandat să verifici istoricul mașinii

Ei bine, este recomandat ca atunci când vrei să achiziționezi un autovehicul să deții cât mai multe informații despre acesta. De exemplu, dacă mașina pe care ai găsit-o se încadrează în cerințele tale, este indicat să verifici dacă aceasta are documentele necesare și o stare bună, adică nu are kilometrii schimbați, nu a fost furată, nu a fost folosită ca taxi, iar potențialele evenimente în care a fost implicată nu au fost grave.

În plus, dacă descoperi unele probleme în istoricul mașinii, vei avea ocazia să renegociezi prețul sau să renunți la autovehiculul respectiv. În orice caz, avantajul va di de partea ta, prețul unui raport pe Car Vertical fiind mult mai mic în comparație cu prețurile reparațiilor neașteptate.

Pe de altă parte, dacă tu ești cel care vinde o mașină cu istoric în regulă și bine întreținută, poți include raportul de verificare în anunțul autovehiculului. În acest fel, vei demonstra că ești o persoană de încredere și poți menține un preț bun, deoarece multe dintre anunțurile făcute în acest sens nu conțin un raport de verificare a istoricului auto.