Home » Cum să faci orice » Cum poți să folosești piatra decorativă în curtea ta. 4 idei de amenajare care îți vor transforma total locul

Cum poți să folosești piatra decorativă în curtea ta. 4 idei de amenajare care îți vor transforma total locul

Alexandru Cazacu / 12.05.2022, 15:49
Cum poți să folosești piatra decorativă în curtea ta. 4 idei de amenajare care îți vor transforma total locul

Cu siguranță, toți cei care locuiesc la curte își doresc să petreacă cât mai mult din în grădină, în aer liber. În caz că nu știați, în nenumărate proiecte de amenajare a grădinilor se folosește piatra decorativă, aceasta fiind versatilă și foarte ușor de utilizat. Dacă și tu vrei să îți creezi un astfel de loc, iată cum poți să folosești piatra decorativă pentru a-ți transforma curtea într-un loc de basm.

Cum poți să folosești piatra decorativă în curtea ta

Mai întâi este important să alegi modelul de piatră decorativă potrivit pentru curtea ta. Pe piața din România există mulți producători, iar majoritatea dintre aceștia pun la dispoziția clienților fel și fel de modele de piatră decorativă.

Când vine vorba de decorațiuni exterioare, aceste materiale pot fi integrate foarte ușor în aproape orice spațiu și sunt foarte ușor de folosit. În acest context, noi ți-am pregătit câteva idei de amenajare care îți vor transforma curtea într-un loc minunat și relaxant.

Zonă de grătar

Românii sunt mari amatori de preparate la grătar, iar zilele călduroase și frumoase de vară sunt principalul motiv pentru care ai putea să îți amenajezi o zonă inedită de grătar. Piatra decorativă și lemnul te pot ajuta să îți amenajezi locul mult dorit pentru barbecue.

În plus, poți adăuga și câteva elemente de decor, cum ar fi ghivece cu plante și câteva corpuri frumoase de iluminat. În plus, cu ajutorul pietrelor decorative poți uni zona unde gătești cu cea unde servești masa. În acest fel vei fi mai aproape de familie și prieteni în timp ce gătești friptura preferată.

Cum poți să folosești piatra decorativă în curtea ta
Cum poți să folosești piatra decorativă în curtea ta – Zonă de grătar

Delimitează spațiile de flori cu piatră decorativă

Unii dintre cei care locuiesc la curte au destul spațiu pentru a-și amenaja diferite spații verzi și frumoase. Dacă și tu te afli printre aceștia, din grădina ta nu trebuie să lipsească florile frumos colorate. După cum bine știm, plantele au puterea de a ne transforma complet spațiile din curte. Așa că, poți folosi piatră decorativă albă pentru delimitarea spațiilor cu flori, iar printre acestea poți crea o cărare minunată din piatră decorativă de altă culoare.

Decorațiuni de grădină și cărări cu piatră decorativă

În ultima vreme, piatra decorativă este folosită în moduri din ce în ce mai fascinante. De exemplu, poți și tu să îți înfrumusețezi curtea cu ghivece din piatră naturală. De asemenea, dacă ai suficient spațiu, o cascadă este o modalitate inedită de a-ți înfrumuseța grădina. Ba chiar mai mult de atât, la capătul acesteia poți să faci și un iaz mic.

De asemenea, o modalitate foarte simplă și eficientă de a vă înfrumuseța grădina realizarea unor cărări cu piatră decorativă. Alege nuanțe naturale și forme neregulate.

Poți schimba total aspectul piscinei tale

Mulți dintre cei care dispun de suficient spațiu în curte au și o piscină. Așadar, dacă ai o curte spațioasă, nu mai amâna amenajarea unui astfel de loc, mai ales că te vei bucura din plin de el în zilele toride de vară. Ei bine, piatra decorativă este alegerea ideală și atunci când vine vorba despre înfrumusețarea piscinei. Poți alege diferite forme, dimensiuni și modele pentru terasa acesteia. În plus, poți opta pentru variante durabile și cu rezistență la alunecare.