Home » Cum să faci orice » Cum poți să scapi de mucegaiul de la geamuri. Soluția banală și eficientă

Cum poți să scapi de mucegaiul de la geamuri. Soluția banală și eficientă

Alexandru Cazacu / 17.10.2021, 12:17
Cum poți să scapi de mucegaiul de la geamuri. Soluția banală și eficientă

Mulți oameni sunt sensibili și chiar pot face alergii de la mucegai. Ei bine, problemele cu mucegaiul de la geamuri sunt adesea întâlnite, iar condensul este principala cauză a apariției mucegaiului. Așadar, este foarte important să scăpăm de el cât de repede posibil. Iată cum poți să scapi de mucegaiul de la geamuri.

Cum poți să scapi de mucegaiul de la geamuri

După cum spuneam, atât condensul, cât și umezeala sunt principalii factori care duc la apariția mucegaiului la geamuri. Pe lângă faptul că afectează ferestrele, acesta se infiltrează și în pereții locuinței, iar în acest caz va fi extrem de greu să mai scapi de el. Tocmai din acest este recomandat să luăm măsuri împotriva mucegaiului chiar de la primele pete mici pe care le observăm

Pentru a preveni apariția mucegaiului, este important să ștergem condensul de fiecare dată când vedem că apare. Ba chiar mai mult de atât, umezeala care apare la geamuri poate afecta și pereții din jurul acestora. De asemenea, pentru prevenirea apariției mucegaiului trebuie să avem în vedere un alt factor important, iar acesta este aerisirea locuinței. Așadar, dacă ai umezeală în cameră, este indicat să aerisești cât se poate de des, pentru măcar câteva minute zilnic. În acest fel pereții vor usca.

Totodată, trebuie neapărat să identificăm sursa umezelii, sau motivul pentru care se face condens. Se poate ca ferestrele să nu se închidă bine, iar frigul de afară pătrunde în casă, iar asta duce la apariția condensului. De asemenea, este posibil ca apa să se strecoare prin crăpăturile geamurilor. Așadar, pentru a preveni apariția mucegaiului este bine să aflăm care este sursa.

Cum scăpăm de mucegaiul de la ferestre
Cum îndepărtăm mucegaiul de la geamuri

Metode de curățare a mucegaiului de la geamuri

Pentru a îndepărta mucegaiul de pe ramele ferestrelor putem folosi o soluție din apă călduță și oțet. Metoda este foarte simplă, trebuie să înmuiem un burete sau o cârpă în soluție și să ștergem mucegaiul. În cazul în care mucegaiul este mai consistent, putem folosi doar oțet. Mucegaiul negru care a apărut pe pereții din jurul geamului trebuie de asemenea curățat. Putem face acest lucru tot cu un burete curat, folosind aceeași soluție de apă caldă și oțet.

Unele persoane susțin că o altă metodă eficientă de îndepărtare a mucegaiului este cu ajutorul unei soluții de apă, detergent lichid și apă oxigenată. Mai exact, vom pune într-o cană o linguriță de detergent lichid, o ceașcă de apă oxigenată și una de apă de la robinet. Pe lângă faptul că vom îndepărta mucegaiul, această soluție ajută și la curățarea și albirea ramelor albe din plastic ale ferestrelor, dar și a pereților albi din jurul geamurilor.

Este important ca după ce am curățat geamurile și pereții de mucegai, să lăsăm ferestrele larg deschise, indiferent dacă afară este cald sau frig. Este necesar să facem acest lucru pentru că pereții trebuie să  se usuce bine, după ce i-am șters de mucegai.

Ei bine, acestea au fost câteva dintre metodele prin care puteți scăpa de mucegai. Așadar, noi sperăm să vă fie de folos și vouă.