Home » Cum să faci orice » Cuvintele pe care nu e bine să le folosești. „Te programează negativ!”. Recomandări de la un celebru neurolog

Cuvintele pe care nu e bine să le folosești. „Te programează negativ!”. Recomandări de la un celebru neurolog

Alexandru Cazacu / 07.03.2022, 11:15
Cuvintele pe care nu e bine să le folosești. „Te programează negativ!”. Recomandări de la un celebru neurolog

În caz că nu știați, atât gândurile pe care le avem în viața de zi cu zi, cât și cuvintele pe care le spune atrag energia negativă. „Ne programează negativ”, spune neurologul Constantin Dulcan, care atrage atenția asupra unor cuvinte ce nu ar mai trebuie folosite. Află în continuarea articolului curent, care sunt cuvintele pe care nu e bine să le folosești și ce ne recomandă un celebru neurolog.

Cuvintele pe care nu e bine să le folosești

Este foarte important să alegem cu atenție cuvintele pe care le rostim, mai ales atunci când suntem supărați, ne recomandă Constantin Dulcan. Neurologul este părere că toate cuvintele pe care le avem în gând „ne programează”.

De exemplu, dacă spunem adesea că îmbătrânim, atunci chiar îmbătrânim, deoarece programăm cumva creierul. Așadar, după cum spune specialistul, ar trebui să scoatem din vocabular cuvinte precum îmbătrânire, îndoială și chiar cuvântul „nu”, pentru că acestea „ne programează negativ”.

Postura și relaxarea sunt foarte importante

Totodată, prof. Constantin Dulcan atrage atenția și asupra posturii de la birou, dar și în ceea ce privește munca fără pauze. Mai exact, nu e bine să stăm cocoșați, dar nici să lucrăm fără pauze. Pentru a avea rezultate mai bune, creierul trebuie să se relaxeze în mijlocul zilei, conform neurologului.

„Este extrem de important să ne refacem la jumătatea unei zile cel puțin această energie. Este greu să înveți pe toată lumea să se relaxeze, dar simplul fapt că poți să stai o jumătate de oră, fie într-un fotoliu cât mai comod, fie culcat pe spate, neîncercând să te gândești la nimic, decât să îți golești mintea.

Dacă vei face asta, zi de zi, vei vedea că ajungi să respiri alt ritm, care este unul natural impus de propriul corp. Ritmul firesc este altul decât cel 2/4 pe care-l citim în cărți. Fiecare dintre noi are altă capacitate respiratorie”, explică Constantin Dulcan, potrivit România TV.

Cuvintele pe care nu ar trebui să le folosim
Cuvintele pe care nu ar trebui să le folosim

Se pare că ținând cont de aceste recomandări, vom observa cum respirația profundă ne ajută să ne încărcăm cu energie. Evident, lucrul acesta este foarte important pentru sănătatea noastră. Deși pare o chestie banală, pauza schimbă foarte mult creierul, după cum precizează medicul.

De fapt, mulți specialiști sunt de părere că muncă fără pauze nu este benefică pentru organism. Un alt mod de a ne relaxa și a-i oferi creierului oxigenul necesare pentru o bună funcționare, îl reprezintă exercițiile fizice în aer liber.

Puterea cuvintelor asupra stării noastre

Chiar dacă de cele mai multe ori nu ne dăm seama, cuvintele au un impact foarte puternic asupra noastră. Ele pot să ne inspire, însă ne și pot crea o stare de spirit negativă. De exemplu, alegerea cuvintelor potrivite pentru a descrie experiențele din viața noastră poate trezi emoții pozitive. Pe de altă parte, alegerea cuvintelor greșite poate atrage energii negative.

Nu ar trebui să folosim expresii precum „Nu îmi place cum arăt” sau „Îmi urăsc jobul”, deoarece acestea sporesc intensitatea stării emoționale negative. În aceste cazuri, am putea spune pur și simplu că preferăm altceva.