Home » Cum să faci orice » Ghid de îngrijire a grădinii, toamna. Trei metode care îți pot transforma locul într-un paradis

Ghid de îngrijire a grădinii, toamna. Trei metode care îți pot transforma locul într-un paradis

Alexandru Cazacu / 03.09.2021, 10:21
Ghid de îngrijire a grădinii, toamna. Trei metode care îți pot transforma locul într-un paradis

Ghid de îngrijire a grădinii, toamna. După o vară călduroasă, iată că a venit și toamna. Ei bine, mulți dintre români care stau la curte încep deja unele lucrările de toamnă din grădinile lor. Așadar, dacă te afli printre aceștia și vrei ca grădina ta să arate impecabil și anul viitor, trebuie să știi că următoarele lucrări de toamnă sunt esențiale pentru o grădină ca la carte.

Ghid de îngrijire a grădinii, toamna. Lucrări pe care le poți face în această perioadă

Ei bine, dacă ai o grădină și vrei ca aceasta să fie în regulă la primăvară, trebuie să o pregătești chiar din toamnă. În următoarele rânduri, noi ți-am pregătit un ghid de îngrijire a grădinii toamna. Iată care sunt lucrările pe care le poți efectua chiar începând din luna septembrie.

Lucrări de îngrijire a grădinii – curățarea pomilor

Cu siguranță, cei care au pomi fructiferi în grădină știu că aceștia trebuie curățați și pregătiți pentru sezonul rece, pentru o recoltă bună în anul care vine. De obicei, acest lucru se face numai după ce frunzele pomilor au căzut. În ce constă aceste tăieri?

Ei bine, după ce frunzele s-au scuturat, trebuie să înlăturăm crengile uscate, bolnave și rupte, unde se poate crea un mediu propice pentru diverși dăunători. Dacă nu facem această lucrare la timp, pomii nu vor da rezultate bune, ba chiar ar putea să nu mai dea roade deloc. Este important ca tăierile să se facă înainte ca temperaturile să scadă sub 0 grade Celsius.

Ce lucrări se fac toamna pentru o grădină frumoasă
Lucrări în grădină toamna – curățarea pomilor

Hidratarea și fertilizarea solului

De asemenea, este foarte important ca solul să fie hidratat, pentru ca plantele și pomii să aibă de aibă de unde să își tragă apă și nutrienți în sezonul rece. Așadar, chiar dacă temperaturile au început să scadă, este recomandat să continui să uzi grădina și toamna. În caz că valorile termice sunt în continuare crescute, este indicat să faci acest lucru dimineața sau seara.

Tot toamna, poți să pui și îngrășământ, dacă vrei ca pământul să fie roditor și recolta bogată și în anul următor. Potrivit specialiștilor, pentru a face acest lucru poți folosi cartoane sau hârtii de ziar. Mai exact, poți să așezi bucăți de carton direct pe pământ, care se vor descompune și vor acționa ca un îngrășământ natural pentru solul din grădina ta.

Ghid de îngrijire a grădinii, toamna – plantarea

De asemenea, toamna este un moment perfect pentru plantarea unor pomi, arbuști sau flori. Cu toate acestea, este foarte important ca acest lucru să fie făcut înainte ca temperaturile să atingă pragul de îngheț. Pe de altă parte, nu toate florile se pot planta în această perioadă, însă cele cu bulbi se vor dezvolta foarte bine.

Cu toate acestea, există și o situație riscantă la plantarea pe perioada toamnei. Mai exact, dacă în prima parte a iernii temperaturile vor fi destul de ridicate, este posibil ca plantele să crească, iar dacă ulterior vremea se va răci, acestea se vor usca. Ei bine, dacă ții cont de aceste sfaturi, cu siguranță vei avea o grădină frumoasă în anul care vine.