Home » Cum să faci orice » Prăjitură cu mac și nucă de cocos. Cum se prepară. Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură cu mac și nucă de cocos. Cum se prepară. Rețeta simplă și delicioasă

Alexandru Cazacu / 06.12.2021, 15:46
Prăjitură cu mac și nucă de cocos. Cum se prepară. Rețeta simplă și delicioasă

Este zi de sărbătoare, iar mulți dintre români își serbează astăzi, de Sfântul Nicolae, ziua numelui. Așadar, noi v-am pregătit o rețetă deosebită de prăjitură cu mac și nucă de cocos. Dacă ai musafiri și ai rămas în pană de idei cu privire la desert, poți face această minunată prăjitură, care va fi cu siguranță pe placul tuturor. Hai să vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie și cum se prepară.

Cum să faci prăjitură cu mac și nucă de cocos

Înainte de toate trebuie să menționăm că această prăjitură este extrem de gustoasă, mai ales pentru cei care apreciază gustul deosebit al macului în combinație cu cel de cocos. Pe lângă faptul că nu este greu de preparat, dacă urmezi pașii de mai jos, rezultatul va fi cu adevărat uimitor. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum se face prăjitura cu mac și nucă de cocos și care sunt ingredientele necesare.

Ingrediente pentru blat:

  • 5 linguri făină de grâu
  • 8 ouă (folosim doar albușurile)
  • 150 g zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 100 g mac măcinat
  • 100 g nucă de cocos
  • 1 praf de sare.

Ingrediente pentru cremă:

  • 8 gălbenușuri
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 120 g zahăr
  • 3 linguri făină de grâu.

Mod de preparare

Pentru început ne vom ocupa de blat. Așadar, vom bate mai întâi albușurile spumă, adăugând treptat zahărul. Când bezeaua obținută este fermă și nu cade de pe paletele mixerului, încorporăm macul, nuca de cocos și făina cernută, amestecând ușor prin mișcări verticale cu ajutorul unei spatule.

După ce am încorporat toate ingredientele, turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Încingem cuptorul și dăm blatul la copt pentru aproximativ 20 – 25 de minute, la o temperatură de 175 de grade Celsius. După ce timpul de coacere s-a scurs, scoate tava din cuptor și lăsăm blatul să se răcească.

Crema pentru prăjitura cu mac și nucă de cocos

Punem cele 8 gălbenușuri într-un bol și le mixăm cu zahărul, până crema devine omogenă și se albește puțin. Încorporăm făina și laptele încălzit, după care punem bolul pe baie de aburi, amestecând până când crema se îngroașă. Este important să amestecăm continuu deoarece crema se poate lipi de vas. Ei bine, după ce crema s-a îngroșat, stingem focul și dăm vasul deoparte la răcit.

Prăjitură cu mac și nucă de cocos. Cum se prepară
Prăjitură cu mac și nucă de cocos. Cum se prepară acest desert

Într-un alt bol, frecăm untul spumă, iar peste acesta vom adăuga treptat câte o lingură de cremă răcită, amestecând ușor cu ajutorul unei spatule. Iată că ne apropiem de sfârșitul rețetei, iar tot ceea ce mai avem de făcut este să întindem uniform crema peste blatul răcit. Dacă doriți puteți presăra deasupra cremei fulgi de cocos (poate fi și nucă sau alune măcinate, ciocolată rasă etc.). Dăm prăjitura la rece în frigider pentru 1-2 ore, după care o scoatem și o tăiem în funcție de cum dorim.

După cum spuneam și la începutul articolului, această prăjitură este foarte gustoasă și poate fi servită la diferite ocazii. Dacă îți place macul și cocosul, atunci acest desert va fi cu siguranță pe placul tău și îl vei prepara ori de câte ori ai ocazia.