Home » Cum să faci orice » Soluțiile naturale care cresc calitatea aerului din casa ta. Costă foarte puțin

Soluțiile naturale care cresc calitatea aerului din casa ta. Costă foarte puțin

Manolică Anca / 04.04.2022, 12:15
Soluțiile naturale care cresc calitatea aerului din casa ta. Costă foarte puțin

Poluarea aerului a devenit o reală problemă, cu precădere pentru locuitorii din mediul urban. S-ar putea să crezi că aerul din locuința ta este lipsit de poluanții din exterior, dar, în unele cazuri, aerul din interior poate fi la fel de poluat sau chiar mai rău. De aceea este foarte important să cauți modalități de îmbunătățire a calității aerului din interior. Descoperă soluțiile naturale simple și ieftine care ajută la acest lucru.

Soluțiile naturale care cresc calitatea aerului din locuință

Fumul vizibil și praful nu sunt singurii poluanți dintr-o casă. Praful din locuința noastră generat de celulele moarte ale pielii, microorganismele din aer (bacterii, ciuperci, acarieni etc.), polenul din flori și emisiile provenite de la diverse substanțe chimice de uz casnic au un efect negativ asupra calității aerului din interior.

Nu este de mirare că purificatoarele de aer sunt unul dintre produsele cu cea mai mare creștere pe piața aparatelor de uz casnic urbane. Din păcate, purificatoarele de aer eficiente și de înaltă calitate sunt foarte scumpe și nu pot trata prea bine particulele mari în suspensie. Dar există și o parte bună: soluțiile naturale, eficiente și accesibile pentru orice buzunar, care îmbunătățesc în mod natural calitatea aerului interior.

Cum respiri un aer mai sănătos în casa ta

  • Deschide ferestrele

Aerul închis este rău. Nu numai că este mai umed, dar are și mai puțin oxigen, mai multe microorganisme, substanțe chimice în suspensie. O ventilație adecvată va aduce aer proaspăt și va menține o stare de bine în casa ta. Dar asta nu înseamnă că trebuie să lași ferestrele deschise toată ziua. Deschide-le dimineața timp de cel puțin cinci minute și, eventual, poți face același lucru și seara, înainte de culcare.

  • Soluțiile naturale care cresc calitatea aerului din casa ta. Uleiuri esențiale

Anumite uleiuri esențiale, precum uleiul de arbore de ceai, pot reduce bacteriile din aer, în timp ce cele de eucalipt, rozmarin sau cuișoare sunt eficiente în reducerea numărului de acarieni. Le poți folosi cu ajutorul unor difuzoare speciale pentru uleiuri.

Cum respiri un aer mai sănătos în casa ta
Cum respiri un aer mai sănătos în casa ta
  • Lumânări și lămpi de sare

Ambele extrag umiditatea din aer și reduc cantitatea de poluanți, alergeni și agenți patogeni. Dar nu ne referim aici la lumânări sau lămpi obișnuite. Lumânările realizate din ceară naturală de albine nu produc toxine atunci când sunt arse și durează mult timp. Așadar, înlocuiește lumânările  decorative cu lumânări din ceară de albine, de preferință cele neparfumate.

De asemenea, lămpile de sare sunt o modalitate similară de a ajuta la îmbunătățirea calității aerului din interior. Ca un bonus, arată și ele foarte bine. Sarea din aceste lămpi este de fapt sare roz de Himalaya.

  • Soluții de curățat naturale

Produsele clasice de curățare vin la pachet cu o mulțime de substanțe și chimicale care pot irita atât pielea, cât și căile respiratorii. O alternativă mult mai sănătoasă este să utilizezi produse bio de curățare, realizate din ingrediente naturale pe care sigur le ai acasă. Vorbim aici despre bicarbonat de sodiu, oțet sau zeama de lămâie.

  • Soluțiile naturale care cresc calitatea aerului din casa ta. Decorează casa cu plante

Nici această variantă nu este de evitat. Trebuie să încerci să ții în locuința ta plante de interior cu frunze. Acestea ajută la purificarea aerului și, bonus, înfrumusețează casa. De asemenea, sunt destul de ușor de îngrijit.