Home » Life & Style » 5 greșeli de evitat la decorarea unei camere mici. O fac să pară aglomerată

5 greșeli de evitat la decorarea unei camere mici. O fac să pară aglomerată

Manolică Anca / 27.05.2022, 10:20
5 greșeli de evitat la decorarea unei camere mici. O fac să pară aglomerată

Atunci când vine vorba de decorarea unei case, trebuie să recunoaștem că nu toți suntem experți. Deși știm, în mare, ce și cum s-ar potrivi, uneori putem face și greșeli care să facă o cameră să pară mai mică, mai întunecată sau neprimitoare. Dacă ești în căutare de idei pentru amenajarea unei camere mici, în rândurile de mai jos vei găsi câteva exemple de greșeli pe care să le eviți.

5 greșeli la decorarea unei camere mici

O regulă de aur în designul interior este că, indiferent de mărimea spațiului, există întotdeauna o modalitate de a obține ce e mai bun din el. Și cu siguranță se aplică la orice, chiar și la cea mai mică cameră.

Dacă și locuința ta are o încăpere mai mică, pe care nu știi cum să o amenajezi în așa fel încât să o faci să oară mai spațioasă, noi venim cu câteva sfaturi de la specialiști de „așa NU”. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli la decorarea unui mini living și cum le poți rezolva. Secretul stă în detalii.

  • Vopsirea pereților într-o culoare închisă

Nimic nu este mai rău pentru un spațiu mic decât să îi răpești centimetrii vizuali, iar acest lucru se întâmplă atunci când alegi să vopsești camera de zi în culori închise. Nuanțe întunecate dau senzația de spațiu și mai mic, așa că albul și culorile crem sunt cei mai buni aliați pentru a înveseli camera.

  • Alegerea tapițeriei și a perdelelor exagerate

Expresia „mai puțin înseamnă mai mult” este aproape o regulă atunci când vine vorba de spații mici. Decorarea mini-camerei cu țesături grele și supraîncărcate o va face să pară prea aglomerată. În mod ideal, ferestrele ar trebui să fie cât mai simple posibil pentru a lăsa să intre mai multă lumină și pentru a da o senzație de spațiu.

Greșeli la decorarea unei camere mici
Greșeli la decorarea unei camere mici
  • Umplerea camerei cu mult mobilier

O altă greșeală frecventă atunci când se decorează o cameră mică este de a o supraaglomera cu mobilier. În mod clar, acest lucru nu va face decât să facă spațiul să pară și mai înghesuit decât este în realitate, așa că un pic de minimalism nu ar strica.

  • Fă ca mobila ta să pară disproporționată

Uneori ne agățăm de ideea că anumite piese de mobilier trebuie să încapă în livingul nostru mic și adevărul este că nu toate încap, mai ales dacă fotoliile sau măsuțele de cafea ocupă spațiu și fac ca totul să pară mai dezordonat. Același lucru este valabil și pentru televizoarele și tablourile care sunt prea mari.

  • Folosești covoare mici sau prea colorat

Deși ar părea o contradicție, un covor mare poate contribui la mărirea spațiului, atâta timp cât este în culori neutre și fără detalii supraîncărcate. De fapt, experții în decorare recomandă să nu folosești covoare multicolore, deoarece acestea tind să copleșească camerele mici.